Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai, după anunțul ministrului Rafila: Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii cu circuit deschis

facebook
alfred laurentiu mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a venit pe Facebook cu noi detalii după anunțul ministrului Sănătății Alexandru Rafila privind medicamentul Favipiravir pentru Covid, care va fi disponibil în farmacii.

"Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat azi că Favipiravirul va fi disponibil și în farmacii cu circuit deschis și a vorbit și despre organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților.

În aceste centrele ambulatorii de evaluare, vor avea acces exclusiv persoanele cu un test pozitiv, și au fost semnate contracte cu 123 de centre.

În momentul de față, peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele de asigurări de sănătate și au început să testeze.

Conform ministrului, numărul de persoane infectate va crește în perioada următoare datorită faptului că tulpina este mult mai transmisibilă și un alt motiv pentru care va crește numărul persoanelor găsite infectate este creșterea capacității de testare.

Ministrul Alexandru Rafila menționează că facilitarea testării va duce la controlul pandemiei, pentru că un caz diagnosticat și izolat nu va mai transmite boala.

În ceea ce privește medicația antivirală inovativă, se va semna primul contract cu MSD chiar în aceste zile, și medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripție și cu o evidență clară, pentru că e medicament toxic și trebuie să se evite ca populația să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar", a spus Senatorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.