Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: Nu putem asista impasibili la un atentat asupra mediului, la distrugerea unei părți din geografia României

facebook.com
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai intervine în scandalul de pe canalul Bâstroe, acolo unde ucrainenii au făcut lucrări de dragare, care ar pune în pericol tot ecosistemul Deltei Dunării.

"Ucraina a început săparea unui canal care ar putea distruge, în totalitate, Delta Dunării.

Nu putem asista impasibili la un atentat asupra mediului, la distrugerea unei părți din geografia României și a unei rezervații de prestigiu ce aparține patrimoniului mondial, protejat de UNESCO.

Este motivul pentru care Guvernul României cere autorităților de la Kiev să reia colaborarea bilaterală, să acționeze în regim de urgență și să stopeze dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe, dragare care ar facilita traficul navelor de mare tonaj, dar ar distruge un întreg ecosistem.

Ucraina nu trebuie să uite de solidaritatea și de implicarea României

Cerem respectarea legislației și a tratatelor de mediu și le reamintim oficialilor din Ucraina că România a fost alături de ucraineni, încă de la începutul conflictului, iar românii au condamnat, încă din prima clipă, invazia ordonată de Vladimir Putin.

Ucraina nu trebuie să uite de solidaritatea și de implicarea României: am primit și ajutat milioane de refugiați, am facilitat exportul grânelor ucrainene, am fost solidari și nu ne-am încălcat niciodată promisiunile în fața poporului ucrainean.

Nu cerem să fim răsplătiți, cerem dreptate și onestitate.

PSD a transmis, încă de săptămâna trecută, un prim semnal de alarmă, prin ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Mai mult, PSD a cerut astăzi, în mod oficial, Comisiei Europene, prin europarlamentarul Victor Negrescu, să se pronunțe asupra acțiunii unilaterale a Ucrainei care ignoră convențiile și acordurile internaționale la care este parte.

Este nevoie de colaborare și de dialog între România și Ucraina: rămânem solidari cu poporul ucrainean în fața agesiunilor Kremlinului, dar nu putem accepta o distrugere cu premeditate a unui ecosistem unic în lume", a scris Alfred Lauren'iu Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.