Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Sorin Ilieşiu a câștigat procesul cu ANI

soriniliesiu.ro
sorin iliesiu

Senatorul PSD Sorin Ilieşiu a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, început cu peste doi ani în urmă, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES de către parlamentarul social-democrat. 

"Prin decizia nr.1118 din 8 aprilie 2016 dată de Completul de judecată nr.4 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, senatorul PSD Sorin Ilieşiu a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care îl declarase incompatibil în urma unui raport eronat de evaluare emis la data de 12 martie 2014. După ce raportul a fost contestat de senatorul Ilieşiu, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză în septembrie 2014. Agenţia Naţională de Integritate a făcut recurs, dar, prin decizia definitivă din 8 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a respins ca nefondat", se arată în comunicatul transmis de către senatorul PSD. 

Ilieşiu precizează că a fost apărat în această cauză de către avocatul Lucian Bolcaş. 

Senatorul PSD Ilieşiu, fost membru PNL, a fost declarat incompatibil de către ANI la scurt timp după ce acesta a cerut: demisia preşedintelui PNL Crin Antonescu - pentru că acţionase pentru ruperea Uniunii Social Liberale votate masiv de electorat -, şi înlocuirea lui cu fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, la propunerea lui Crin Antonescu, senatorul Ilieşiu a fost exclus din PNL, se mai afirmă în comunicatul menţionat. 

ANI stabilise că Sorin Ilieşiu a fost în incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 - 11 februarie 2013 pentru că ar deţinut, simultan, funcţia de senator şi calitatea de administrator la SC Video Dialog SRL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.