Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul UDMR care a prezis lipsa cvorumului pentru guvernul Orban vine cu explicații

Facebook
camera-deputatilor-plen

Senatorul UDMR care a considerat că nu o să fie luni cvorum de ședință pentru votul de învestire a guvernului Ludovic Orban a explicat pentru STIRIPESURSE.RO că audierile din comisii i-au pus pe maghiari pe gânduri.

„Părerea mea este că acest guvern nu o să treacă luni. Suntem foarte curioși ce se va întâmpla în cursul zilei de luni. Noi ne vom prezenta și vom vedea care este situația”, a zis senatorul UDMR Laszlo Attila.

Întrebat de ce apreciază că nu o să fie cvorum, el a zis: `Pe de-o parte declarațiile destul de acide care au fost făcute în timpul audierilor și în același timp pozițiile exprimate prin vot de membrii diferitelor partide la audieri, ceea ce ne pune pe gânduri și una din variantele de lucru pe care le-am luat în considerare este că există și această posibilitate să n existe cvorumul necesar pentru a începe ședința de luni”.

UDMR-istul a mai spus că se mai poate încerca un vot imediat după primul tur la prezidențiale.

„Cred ca în cazul în care nu va fi cvorum de ședință luni, foarte probabil în data de 12 se va tranșa”, a indicat senatorul.

Ședința plenului reunit al Parlamentului destinată votului de învestitură a guvernului începe doar în prezența a cel puțin 233 de parlamentari. Partidele care susțin guvernul au împreună 225 de parlamentari. Premierul desemnat Ludovic Orban negociază 'la bucată' cu mai multi parlamentari Pro Romania si PSD sa vina la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.