Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Vlad Alexandrescu cere anchetă în cazul adopţiei fetiţei de 8 ani din Mehedinţi

Facebook/ arhiva personală
Vlad Alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu cere Autorităţii Naţionale de Protecţia Copilului şi Avocatului Copilului să facă anchetă în cazul adopţiei fetiţei de 8 ani din localitatea Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, luată de poliţişti de la asistentul maternal care a crescut-o de la un an. Fetiţa de 8 ani a fost abandonată de familia biologică, iar asistentul maternal a vrut să o adopte, fiindu-i respinsă cererea. În schimb, a fost încuviinţată o adopţie internaţională, potrivit news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit din cauza pensiilor speciale: ‘Nenorocitiiii’

”Am fost sesizat cu privire la cazul fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă, care a fost luată de autorităţi pentru a fi trimisă în SUA. Fetiţa a fost abandonată de familia biologică şi crescută de o familie de asistenţi maternali, timp 7 ani. Aceştia şi şi-au exprimat dorinţa de a o adopta, însă DGASPC a încuviinţat adopţia către un cuplu de români din Statele Unite în locul asistenţilor maternali care o crescuseră. Comunitatea locuitorilor s-a mobilizat în favoarea rămânerii copilului în familia de asistenţi maternali care îl are în îngrijire. Vedeţi aici un video în care se poate vedea cum autorităţile încearcă s-o ia pe fetiţă, împotriva voinţei ei, de lângă oamenii care au crescut-o pentru a o încredinţa familiei de adopţie”, a scris, vineri, pe Facebook, senatorul Vlad alexandrescu.

Acesta solicită Autorităţii Naţionale de Protecţie a Copilului şi Avocatului Copilului să declanşeze de urgenţă o anchetă în acest caz.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

”Cred că sunt mai multe circumstanţe care fac necesară această anchetă, dusă de autorităţi din exteriorul judeţului. ANPDCA şi Avocatul Copilului au dreptul să intervină pe căi oficiale în acest caz şi le cer să ia toate măsurile necesare pentru protejarea interesului superior al copilului”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Reprezentanţii Poliţiei Române au precizat că poliţiştii din Mehedinţi au fost delegaţi, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziţie într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.

”Percheziţia a avut loc într-o locaţie unde se afla un minor care a fost dat spre adopţie prin hortărâre judecătorească definitivă. Toate activităţile de la faţa locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul poliţiştilor prezenţi în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoţional puternic. În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la faţa locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane”, a transmis Poliţia Română.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

Sursa citată afirmă că ”principala misiune a poliţiştilor a fost asigurarea şi menţinerea unui climat de linişte în zonă, iar în interiorul locuinţei au intrat 3 poliţişti care au însoţit procurorul de caz şi reprezentanţi ai DGASPC”.

Poliţiştii din Mehedinţi au luat, vineri, dintr-o locuinţă din Baia de Aramă, o fetiţă de 8 ani care a fost crescută de un asistent maternal, după ce ar fi fost adoptată de o fmilie din America, ce are şi cetăţenie română.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”.

Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.