Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorului septuagenar Bernie Sanders a preluat conducerea tinerei gărzi progresiste a democraților americani

Bernie Sanders

Trei democrate progresiste din Camera Reprezentanţilor a Congresului american, simboluri ale tinereţii şi diversităţii, sunt pe punctul de a-şi declara susţinerea faţă de senatorul septuagenar Bernie Sanders, transmite AFP, potrivit Agerpres.

După dezbaterea de marţi seară între candidaţii la nominalizarea democrată, cele trei figuri în ascensiune ale aripii de stânga a partidului - foarte mediatizatele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar şi Rashida Tlaib - ar urma să se alinieze în spatele senatorului de Vermont, în vârstă de 78 de ani, plasat al treilea în sondaje după moderatul Joe Biden şi o altă figură progresistă, senatoarea Elizabeth Warren.

Ele sunt trei din cele patru reprezentante numite de preşedinte republican Donald Trump 'brigada', pe care o acuză că 'urăşte America'.

Ilhan Omar, prima femeie de culoare şi musulmană aleasă în Congres, a anunţat încă de marţi seară că îl va susţine pe Bernie Sanders, un evreu originar din Brooklyn.

'Bernie este în fruntea unei mişcări a clasei populare care vrea să-l învingă pe Donald Trump şi care transcende generaţiile, originile etnice şi geografice', a scris într-un comunicat Ilhan Omar, o refugiată somaleză în vârstă de 38 de ani, singura membră a Congresului care poartă văl islamic.

În cursul dezbaterii de marţi, în care i-a liniştit pe americani cu privire la starea sa de sănătate după infarctul suferit recent, Bernie Sanders a anunţat că 'un invitat special' i se va alătura la marele miting de campanie pe care îl va ţine sâmbătă la New York, în cartierul Queens.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Conform presei, este vorba despre Alexandria Ocasio-Cortez, noua favorită a stângii americane, de origine portoricană şi a cărei circumscripţie electorală cuprinde şi Queens.

'AOC', cea mai tânără membră a Congresului la cei 30 de ani ai săi, se declară 'socialistă' la fel ca 'Bernie', cu 48 de ani mai în vârstă şi membru din 1991 al Congresului.

Potrivit CNN, Rashida Tlaib, în vârstă de 43 de ani şi de origine palestiniană, ar urma de asemenea să-şi anunţe sprijinul în favoarea senatorului Sanders. Marţi seară, ea a distribuit pe Twitter un mesaj al lui Ilhan Omar în care lăuda cooperarea în Congres cu Bernie Sanders.

Intenţiile celei de-a patra membre a 'cvartetului', Ayanna Pressley, nu sunt cunoscute deocamdată.

Echipa de campanie a lui Bernie Sanders speră că aceste susţineri îi vor da un nou suflu candidatului său, care a fost depăşit net în sondaje de Elizabeth Warren.

În campania pentru alegerile primare din 2016, purtată în faţa lui Hillary Clinton, observatorii i-au reproşat lui Sanders, senator al unui stat cu populaţie predominant albă şi rurală, că nu este suficient de receptiv la problemele minorităţilor.

Statele din sud, unde se concentrează o importantă populaţie de culoare, au votat pentru Hillary Clinton.

Pentru a atrage un public mai tânăr şi mai divers, Bernie Sanders şi-a asigurat deja în acest an sprijinul celebrei rapperiţe Cardi B, originară din Bronx, unul din cartierele newyorkeze unde se află circumscripţia Alexandriei Ocasio-Cortez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.