Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea care permite mamelor să aibă indemnizaţii şi alte venituri

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Senatul a adoptat tacit, luni, proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea care prevede că mamele care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului vor putea realiza şi venituri din activităţi independente. Iniţiativa este semnată şi de către deputaţii Alfred Simonis şi Lia Olguţa Vasilescu, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

Proiectul de lege propune modificarea şi completarea art.16 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Astfel, inițiativa propune introducerea unei noi litere d) care prevede că indemnizația pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită: „realizează venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură definite la art. 67, art. 70 și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de nivelul acestora”.

În ceea ce priveşte impactul bugetar al schimbărilor preconizate, „nu se vor înregistra creşteri ale cheltuielilor bugetare, menţinându-se aceleaşi drepturi, însă vor fi colectate unele venituri la bugetul de stat şi pot fi atrase fonduri europene”, potrivit expunerii de motive a proiectului de lege.

De asemenea, pentru aplicarea prevederilor propunerii legislative, „după adoptarea acestei legi, va fi necesară modificarea Hotărârii Guvernului nr. 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare”, conform sursei citate.

Citește și: Sorina Matei scoate la lumină o ‘coincidență’ ciudată în cazul Dan Barna-RISE Project! Mutare neașteptată

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, pe 18 septembrie, raport de respingere a propunerii legislative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.