Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a aprobat plafoanele indicatorilor specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Senatorii au adoptat luni proiectul de lege, iniţiat de Guvern, pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, potrivit agerpres.ro.

Citeste si ALERTĂ Un alt deputat pleacă din PSD : Am decis că este timpul să 'mă rup' de acest tip de politică

Potrivit raportului Comisiei pentru buget, proiectul de lege a fost elaborat pe baza obiectivelor, măsurilor şi ţintelor prevăzute în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021. Potrivit angajamentelor asumate prin semnarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul UE, politica bugetară trebuie să respecte două restricţii permanente privind deficitul bugetar, respectiv 3% din PIB pentru deficitul calculat potrivit metodologiei Sistemului European de Conturi (ESA) şi 1% din PIB pentru deficitul structural, menţionează documentul citat.

Pentru anul 2019, plafonul propus pentru soldul bugetului general consolidat este de -2,55% din PIB, iar plafonul pentru cheltuielile de personal ale bugetului general consolidat este de 10% din PIB. Pentru anul 2020, plafonul soldului bugetar va fi de -2,10% din PIB, iar plafonul cheltuielilor de personal 9,7% din PIB, conform aceluiaşi document.

Pentru anul în curs au fost stabilite şi alte plafoane, cum ar fi cel pentru datoria guvernamentală (40% din PIB) sau cele privind finanţările rambursabile, care pot fi contractate prin unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.