Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a DECIS: cetățenii pot da în plată mașinile luate în leasing, fără a mai fi obligați să plătească ratele

senat gol

Cei care au cumpărat maşini în leasing şi nu mai pot plăti ratele nu vor mai fi executaţi silit la fel de uşor că acum, iar dacă predau maşina de bună voie vor putea să-şi caute singuri cumpărători pentru ea.

Legea a fost adoptată de plenul Senatului cu 75 de voturi, 4 abțineri și 28 de voturi împotrivă. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaților.

”În situaţia în care utilizatorul unui bun achiziţionat în leasing nu plăteşte 3 luni de zile consecutive rata el va fi deposedat de bunul respectiv şi are la dispoziţie 30 de zile să îl valorifice. Din suma obţinută în urma valorificării va trebui să copere suma restantă la societatea de leasing. Dacă din respectiva valorificare nu obţine suma necesară, va trebui din resurse proprii să completeze suma până la concurenţă datoriei către societatea de leasing.”, susține inițiatorul legii, senatorul Daniel Zamfir.

Proiectul, în formă finală în care a fost aprobat de comisiile Senatului, prevede şi faptul că în cazul consumatorilor, contractele de leasing nu sunt titluri executorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.