Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a respins proiectul Guvernului de modificare a regimului armelor şi muniţiilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
munitie jandarmi

Senatul a respins, marţi, în şedinţa de plen, proiectul Guvernului de modificare a Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, prin care Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR este desemnată ca punct naţional focal pentru realizarea cooperării şi schimbului reciproc de informaţii cu statele membre în ceea ce priveşte controalele şi operaţiunile efectuate cu arme destinate uzului civil.

Pentru respingerea ordonanţei s-au pronunţat, prin vot, 80 senatori şi 39 "împotrivă" şi 10 s-au abţinut, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire din ședința programată de Klaus Iohannis, la care participă și Ludovic Orban: Nu s-ar mai deschide .

Propunerea legislativă vizează modificarea definiţiei armelor şi muniţiilor interzise cu scopul de a asigura claritatea şi predictibilitatea normei juridice.

Actul normativ mai prevede că persoanele fizice şi juridice care vor să transfere, importe sau exporte arme de autoapărare special confecţionate pentru a împrăştia gaze nocive iritante sau de neutralizare, arme de alarmă şi de semnalizare trebuie să se asigure că acesta îndeplinesc cumulativ specificaţiile tehnice impuse de Directiva de punere în aplicare (UE)2019/69.

Proiectul stabileşte în sarcina persoanelor fizice obligaţia de a se asigura că armele, componentele esenţiale, muniţiile şi pachetele de muniţii, care fac obiectul procurării din afara teritoriului României, că sunt marcate corespunzător, la data solicitării acordului prealabil sau, după caz, avizului de import.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 25 de senatori, majoritatea lucrând de la distanţă.

Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.