Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a votat OUG prin care se majorează alocațiile pentru copii

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam parlament vot

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, în unanimitate (86 de voturi 'pentru'), proiectul de aprobare a OUG 9/2019, prin care alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate din luna următoare celei în care se adoptă bugetul de stat pe anul în curs, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

Senatorul PNL Carmen Hărău şi-a exprimat nemulţumirea că toţi copiii nu beneficiază de alocaţii majorate, având în vedere că Legea bugetului de stat a fost trimisă Parlamentului pentru reexaminare.

"Puteaţi să acordaţi alocaţiile majorate de la 1 martie şi să regularizaţi sumele după adoptarea legii bugetului", a afirmat Hărău.

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a afirmat că după 1990 alocaţiile copiilor au fost majorate doar de guvernele PSD.

Potrivit ordonanţei, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

"Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual prin hotărâre a Guvernului", mai prevede Ordonanţa amendată de Senat.

Ordonanţa va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vinerea trecută Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019, pe motiv că alocarea resurselor bugetare este "fundamentată pe o prognoză nerealistă", afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.