Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul Statelor Unite începe să impoziteze criptomonedele. Veniturile suplimentare pot ajunge la valoare de 28 de miliarde de dolari

bitcoinist.com
taxe impozite criptomonede bitcoin

Adăugările de ultimă oră la acordul de infrastructură bipartisan din Senatul Statelor Unite au făcut ca parlamentarii să propună o impozitare extinsă a criptomonedelor pentru a strânge venituri suplimentare de 28 de miliarde de dolari.

Propunerea va pune în aplicare norme mai stricte privind manipulare cripto, extinde cerințele pentru brokerii și a tranzacțiilor de active mai mari de 10.000 $ care trebuie raportate la Internal Revenue Service.

Senatorul Rob Portman din Ohio, republicanul principal pentru discuțiile de infrastructură, a menționat că Congresul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cerințele de raportare criptografică și impozitare de ceva timp:

„Toată lumea a vorbit despre modul adecvat de a furniza mai multe raportări, în special, ceea ce duce la o mai bună conformitate.”

Măsurile criptografice au fost adăugate în grabă la acordul din 28 iulie, după săptămâni de discuții între republicani și democrați. Veniturile din noile impozite criptografice vor fi utilizate pentru a finanța parțial o investiție de 550 miliarde de dolari în infrastructura de transport și electricitate.

Industria activelor digitale împinge deja înapoi împotriva propunerii, directorul executiv al Asociației Blockchain, Kristin Smith, susținând că multe dintre firmele care ar fi supuse noilor reguli nu au capacitatea de a colecta informațiile solicitate.

„Împingem fiecare pârghie chiar acum pentru a o schimba”, a spus ea, descriind măsurile propuse ca fiind „extrem de problematice”.

Propunerea vine pe măsură ce activele criptografice intră în controlul reglementării din ce în ce mai mare în Statele Unite.

Pe 27 iulie, controlorul interimar al monedei, Michael Hsu, a dezvăluit că autoritățile de reglementare investighează rezervele care susțin stablecoinul principal, Tether ( USDT ).

Tether s-a confruntat cu critici pentru rezervele sale opace și eșecul de a efectua auditurile promise timp de aproximativ o jumătate de deceniu. În luna mai, firma a dezvăluit o defalcare a rezervelor sale, potrivit căreia USDT este de 49,6%, susținută de „hârtie comercială” (cash).

În timpul unei audieri cu privire la criptomonedă în fața Comitetului Senatului SUA pentru Bănci, Locuințe și Afaceri Urbane, desfășurată în aceeași zi, profesorul de drept Angela Walch a cerut, de asemenea, o mai mare supraveghere a sectorului minier .

Walch a subliniat capacitatea minerilor de a comanda tranzacții blockchain și de a discredita Miner Extractable Value (MEV) ca probleme semnificative care nu reușesc să ajungă pe radarul parlamentarilor.

Pe 19 iulie, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a făcut presiuni pentru o reglementare mai mare care să reglementeze monedele stabile și emitenții stabili de jetoane în timpul unei reuniuni a Grupului de lucru al președintelui pe piețele financiare. Grupul se așteaptă să fi emis proiecte de reglementări stablecoin în lunile următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.