Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentință DEFINITIVĂ după o captură de 2,5 tone de cocaină: Judecătorii au dispus pedepse de peste 18 ani de închisoare

Inquam Photos / Octav Ganea
diicot cocaina

Şase persoane acuzate de trafic de droguri, un marocan, un columbian şi patru cetăţeni lituanieni, au fost condamnate, definitiv, de Curtea de Apel Constanţa la peste 18 ani de închisoare fiecare. Potrivit DIICOT, în 2016, aceștia au introdus în România, prin Portul Constanţa, aproximativ 2.500 kilograme cocaină, cu o valoare de piaţă de 625 milioane euro, drogurile fiind ascunse în containere.

Procurorii spun că, în perioada aprilie - iunie 2016, aceștia au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest).

Drogurile găsite în Portul Constanța urmau a ajunge în Europa de Vest.

Astfel, Curtea de Apel Constanța a dispus condamnarea următoarelor persoane: 

KAABOUNI MIMOUN, la pedeapsa de 19 (nouăsprezece) ani şi 4(patru) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor  de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat,prev.de art.367 alin.(1),(2)Cod şi trafic internaţional de droguri  de mare risc, în formă continuată,prev.de   art.3 alin.(1),(2 ) din Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea  traficului  şi consumului ilicit de droguri ,cu aplicarea art.35 alin.(1) Cod penal.

NARVAEZ RAMON DIEGO,  la pedeapsa de 19 (nouăsprezece) ani  şi 5(cinci) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2) Cod penal şi trafic internațional de droguri de mare risc, în formă continuată, prev. de art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea  traficului  şi consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

Citeste si Șef din DIICOT, despre OUG privind interceptările: Ne asumăm riscul de a nu avea răspunsul coerent în cazul unor activități teroriste

MIKAILIONIS NERIJUS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani şi 6(şase)luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor  de aderare  și sprijinire a unui grup infracțional organizat, prev.de art. 367alin.(1),(2)  Cod penal şi complicitate  la infracţiunea de trafic internațional de droguri de mare risc, în formă continuată , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea  traficului  şi consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

LAURINCIKAS AUDRIUS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani şi 5(cinci)luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor  de aderare  și sprijinire a unui grup infracțional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2)  Cod penal şi complicitate la infracţiunea de trafic internațional de droguri de mare risc, în formă continuată, prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea  traficului  şi consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

GAIDAMAVICIUS VYGANTAS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani şi 5(cinci)luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare  și sprijinire a unui grup infracțional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2)  Cod penal şi complicitate  la infracţiunea de trafic internațional de droguri de mare risc, în formă continuată , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea  traficului  şi consumului ilicit de droguri , cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

MICEIKA TADAS, la pedeapsa de 18 (optsprezece)ani  şi 6 (şase) luni  închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare  și sprijinire a unui grup infracțional organizat,prev.de art. 367alin.(1),(2)  Cod penal şi complicitate  la infracţiunea de trafic internațional de droguri de mare risc, în formă continuată , prev. de art.48 alin.(1) Cod penal raportat la art. 3 alin. (1), (2) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea  traficului  şi consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art. 35 alin. (1)Cod penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.