Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentinţă IMPORTANTĂ: Cum a SCĂPAT un protestatar #REZIST de amenda de mii de lei de la Jandarmerie. Motivarea instanţei

decizie instanta

Sentință importantă pentru toți cei care protestează împotriva unor instituții publice. Instanța a anulat amenda de 2.000 lei aplicată unui cunoscut protestatar #REZIST de către Jandarmerie. Judecătorul a constatat că protestatarului i-a fost încălcată libertatea de exprimare și că ”nu trebuie declarate în prealabil adunările ce se desfășoară în exteriorul sediilor persoanelor juridice de interes public sau privat” dacă au legătură cu activitatea respectivei instituții, potrivit Clujust.ro.

Citeşte şi: Sindicatul poliţiştilor, APEL către premierul Mihai Tudose: 'Puneţi capăt JOCURILOR POLITICE...'

Cel care a fost amendat este Marian Moroșanu, cunoscut ca Marian Ceaușescu după ce l-a imitat pe fostul dictator. Acesta participă constant la protestele începute după celebra Ordonanță 13 de anul trecut.

Protestatarul a primit amenda în 6 iulie 2017 pentru că ar fi organizat adunarea din 2 iulie din fața Guvernului și pentru că nu a intervenit când oamenii au blocat traficul pe traseul spre Piața Romană.

Amenda a fost constatată la Judecătoria Sectorului 1 București, care i-a dat dreptate lui Moroșanu și a anulat sancțiunea.

"Având în vedere locul desfășurării adunării, respectiv în fața Guvernului Rom'niei, aspect care reiese și din înregistrarea video depusă de către intimată, instanța reține că sunt aplicabile în cauză dispozițiile art. 3 din Legea nr. 60/1991, potrivit cărora nu trebuie declarate în prealabil adunările ce se desfășoară în exteriorul sediilor persoanelor juridice de interes public sau privat. Interpretarea larg acceptată în practica judiciară actuală este aceea că adunările publice trebuie să fie în legătură cu activitatea acelei instituții publice, or, în speță, este necontestat faptul că adunarea din data de 02.07.2017, organizată în fața Guvernului Rom'niei avea drept scop manifestarea împotriva reprezentanților instituției și a măsurilor adoptate de aceștia.

Este adevărat că regula este aceea că adunările publice trebuie declarate în prealabil. Cu toate acestea, art. 3 din legea nr. 60/1991 consacră o serie de excepții generate de necesitatea de a asigura un echilibru între măsurile rezonabile și adecvate pentru a asigura desfășurarea pașnică a manifestațiilor licite ale cetățenilor și dezideratul ca pentru întrunirile ce au loc pe căile publice să nu fie exagerată impunerea obligației de a se obține o autorizație prealabilă.", se arată în motivarea sentinței .

Citeşte şi: Cătălin Ivan, previziuni SUMBRE pentru Dragnea în războiul cu Tudose: 'Liviu Dragnea va fi ISTORIE în PSD...' .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.