Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SENTINŢĂ mult aşteptată la Moscova. Zeci de ani de închisoare pentru ASASINII lui Boris Nemţov

reuters
nemtov, asasini

Cei cinci bărbaţi acuzaţi de uciderea opozantului rus Boris Nemţov, în februarie 2015, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 11 şi 20 de ani de închisoare de un tribunal din Moscova, după un proces care nu a permis cu toate acestea stabilirea celui care a comandat asasinatul, informează agenţia de presă AFP, conform agerpres.

Bărbatul care a tras asupra lui Boris Nemţov, Zaur Dadaev, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în timp ce ceilalţi patru coacuzaţi - fraţii Anzor şi Şadid Gubaşev, Temirlan Eskerhanov şi Hamzat Bakaev - toţi originari din republicile musulmane Cecenia şi Inguşetia, au primit între 11 şi 19 ani de închisoare.

ALERTĂ teroristă în cantonamentul lui Real Madrid din SUA. UCLA a fost evacuată - VIDEO

Boris Nemţov (55 de ani), unul din criticii cei mai vocali ai preşedintelui Vladimir Putin, a fost asasinat în timp ce traversa un pod în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului. Nemţov lucrase la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, iar asasinarea sa a trimis fiori reci în cercurile de opoziţie.

După mai mult de opt luni de audieri şi trei zile de deliberări, 12 juraţi i-au declarat la sfârşitul lunii iunie vinovaţi pe inculpaţi, urmând ca pedepsele propriu-zise să fie stabilite de tribunal.

Un al şaselea bărbat, cecenul Ruslan Muhudinov, identificat în decembrie 2015 drept comanditarul prezumtiv al crimei, este dat în continuare în urmărire de poliţie.

Apropiaţi ai lui Nemţov au acuzat anturajul lui Ramzan Kadîrov, autoritarul lider cecen, şi chiar pe acesta de responsabilitate pentru uciderea opozantului. La începutul lunii decembrie, justiţia rusă a refuzat însă convocarea lui Kadîrov în calitate ca martor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.