Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentor USR: 'Uniunea Salvaţi România este alături de cele două forţe proeuropene, de la Chișinău, în misiunea de a aduce Europa mai aproape de cetăţeni'

facebook.com
Republica Moldova fara drapel UE 2

USR apreciază că alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova aduc speranţe pentru forţele proeuropene, care s-au clasat pe locul doi în preferinţele electorale, la doar câteva procente de socialiştii proruşi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

"În ciuda semnalărilor multiple privind fraudarea masivă a votului, a propagandei, campaniilor de dezinformare şi de instaurare a fricii pe care forţele corupte şi proruse de la Chişinău le-au dezlănţuit în perioada campaniei şi a unei prezenţe scăzute la vot, cetăţenii au votat semnificativ cu blocul electoral ACUM, demonstrând că îşi doresc o ţară europeană şi democratică. Felicitări blocului electoral ACUM, Platforma DA şi PAS, pentru rezultatul obţinut. Rămânem alături de forţele proeuropene din Republica Moldova în misiunea extrem de dificilă pe care o au de acum înainte de a se lupta pentru viitorul cetăţenilor moldoveni, pentru democraţie, stat de drept şi valori europene. DA şi PAS pot câştiga doar cu ajutorul cetăţenilor, al României, al instituţiilor europene şi al tuturor forţelor democratice occidentale. Ne putem aştepta ca oamenii lui Plahotniuc să vireze spre Rusia în orice moment. Nu trebuie permis să se ajungă la aşa ceva. E nevoie de o delimitare clară de la Bucureşti şi de la Bruxelles faţă de grupările oligarhice şi cele proruse de la Chişinău", a transmis preşedintele USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, USR îndeamnă toate forţele politice din România la responsabilitate faţă de cetăţenii moldoveni şi la un sprijin cât se poate de tranşant faţă de un program de reforme structurale care să pună Republica Moldova pe calea către democraţie, stat de drept şi care să aşeze statul vecin în mod ireversibil pe calea europeană.

"Uniunea Salvaţi România este alături de cele două forţe proeuropene în misiunea de a aduce Europa mai aproape de cetăţeni. În România, PSD şi ALDE au girat mult prea mult cu guvernarea coruptă a oamenilor lui Vlad Plahotniuc. Paralela între PSD-ALDE şi PDM devine din ce în ce mai evidentă şi indică o direcţie de o gravitate extremă pe care şi România o susţine şi o are, împotriva statului de drept, a democraţiei şi a valorilor europene şi în favoarea intereselor personale ale unor corupţi. Propaganda şi dezinformarea rusă par să funcţioneze de minune şi trebuie luptat de urgenţă împotriva acestei tendinţe", a adăugat şi Radu Mihail, senator USR pentru românii cu domiciliul în afara României, citat în acelaşi comunicat.

Unioniştii români apreciază că Republica Moldova are nevoie să îşi reia parcursul pe care îl arăta în urmă cu câţiva ani pe calea democratizării şi al europenizării. Guvernul şi Parlamentul din România trebuie să înceteze în a mai gira o noua guvernare a forţelor oligarhice din Republica Moldova, spun cei de la USR.

"Uniunea Salvaţi România subliniază ferm nevoia ca Republica Moldova să beneficieze de un sprijin puternic din partea instituţiilor europene şi a tuturor forţelor democratice occidentale, care să se delimiteze ferm de grupările oligarhice şi proruse de la Chişinău. Republica Moldova are nevoie de implicarea şi încrederea partenerilor europeni pentru drumul democratic şi european şi nu pentru corupţie şi o cotire spre Rusia", se menţionează în comunicatul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.