Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii catalani îndeamnă la proteste. Polișiștii s-au mobilizat și se tem de grupurile radicale

www.irishtimes.com
referendum Catalonia

'Provocare' pentru susţinătorii independenţei Cataloniei, o reuniune a guvernului spaniol prevăzută pentru vineri sub o protecţie solidă a poliţiei la Barcelona a suscitat miercuri o polemică aprinsă între separatişti şi guvernul central condus de Pedro Sanchez, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Într-un context tensionat între Madrid şi separatiştii catalani, şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez a ales ca reuniunea săptămânală a cabinetului său să se desfăşoare la Barcelona.

La finalul lunii octombrie o reuniune a guvernului s-a desfăşurat la Sevilla, capitala Andaluziei, iar la începutul anului viitor o reuniune similară va avea loc în Extremadura.

Citește și: Bashar al-Assad A CÂȘTIGAT: Siria rămâne sub influența Rusiei, Donald Trump anunță că RETRAGER trupelor americane

Numeroşi simpatizanţi ai independenţei Cataloniei consideră organizarea la Barcelona a reuniunii săptămânale a guvernului spaniol drept o 'provocare', iar mai multe organizaţii separatiste au lansat apeluri la manifestaţii. Autorităţile se tem că acţiunile vor atrage mişcările mai radicale şi au mobilizat un important dispozitiv poliţienesc.

''La 21 decembrie, vom fi neguvernabili. Să răsturnăm regimul'', au susţinut militanţii radicali din CDR (Comitetul apărării Republicii) pe contul lor de Twitter, împreună cu o fotografie în flăcări a regelui Felipe al VI-lea.

''Acest consiliu de miniştri nu este o provocare'', a reacţionat miercuri vicepremierul spaniol Carmen Calvo, care a evocat nevoia de ''responsabilitate şi normalitate faţă de structura statului nostru''.

Calvo a mai anunţat că premierul spaniol Pedro Sanchez se va întâlni joi după-amiază cu liderul catalan Quim Torra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.