Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Şerban Nicolae, discurs dur: 'Etnia mea a fost aia civilizată, a dvs a pus lacăte etnice pe un cimitir. Să vă fie rușine'

serban nicolae

Șerban Nicolae a declarat că textul moțiunii de cenzură este o "mizerie". Referitor la acuzațiile lui Attila Korodi despre neintervenția autorităților române în Valea Uzului, senatorul PSD a spus "etnia mea a fost aia civilizată, a dumneavoastră a pus lacăte etnice pe un cimitir", potrivit mediafax.

Citește și: EXCLUSIV Bugetarul care a aruncat în aer sistemul are ordin de restricție! Nu se poate apropia de mama copilului său

"Nu fiți complicii marii trădări legate de la Valea Uzului. Acest text cu această mizerie nu poate fi votat. Am să mai spun și ceva unui coleg care a spus mai devreme. Acolo românii care s-au dus cu sobor de preoți au aprins lumânări și există dovezi și au pus flori la toate mormintele, inclusiv la cele care aveau cocardă maghiară. Asta au făcut românii, etnia mea a fost aia civilizată, a dvs a pus lacăte etnice pe un cimitir. Să vă fie rușine!", a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae, marți, la dezbaterile moțiunii de cenzură din plenul Parlamentului.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

Reacția social-democratului vine după ce liderul deputaților UDMR Attila Korodi a acuzat, marți, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că autoritățile române că nu s-au implicat în incidentele de la Valea Uzului, întrebându-se retoric de ce Gheorghe Cucoș, șeful statului major al Jandarmeriei, nu a intervenit pentru îndepărtarea "ultrașilor" violenți.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța

Textul moțiunii de cenzură inițiat de partidele din Opoziție, inclusiv UDMR, face referire la eșecul organizării alegerilor, situația din Valea Uzului, dar și încercările repetate de emitere a ordonanțelor de urgență pe justiție.

Citește și: Cine este, de fapt, Tudor Biaciu, cel care a făcut declarații explozive despre ‘clanurile’ din sistemul bugetar – Mafia fondurilor europene

În data de 6 iunie, de Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în cimitirul internațional din Valea Uzului, după ce administrația locală a interzis accesul. Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.