Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia a renunţat să participe la exerciţiile militare comune cu Rusia în Belarus, în urma unor presiuni din partea UE

Inquam Photos / Octav Ganea
exercitii militare

Serbia a renunţat să participe la exerciţii militare prevăzute împreună cu Rusia în Belarus, în urma unor presiuni exercitate de către Uniunea Europeană (UE), la care aspiră să adere, a anunţat ministrul sârb al Apărării Aleksandăr Vulin, relatează AFP.

Serbia, o ţară candidată la aderarea la UE, dar care întreţine relaţii stânse cu Rusia, urma să participe în septembrie la exerciţii comune - ”Fraternitatea slavă 2020” - în Belarus, împreună cu forţe ruse şi belaruse, potrivit news.ro.

Citește și: Ședință importantă la Guvern - Vești bune pentru cei care au lucrat la negru: își pot plăti stagiul de cotizare

”Ni s-a cerut, cu preţul abandonării viitorului nostru euroepan, să renunţăm la exerciţii militare prevăzute cu Belarusia”, a anunţat miercuri ministrul.

Serbia - neutră în plan militar - a fost supusă unor ”puternice presiuni nemeritate din partea UE” şi şi-a suspendat participarea la exerciţii militare cu toţi partenerii, pe o perioadă de şase luni, a precizat Vulin.

Belgradul şi Minskul întreţin relaţii amicale. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a efectuat o vizită în Serbia în decembrie.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Însă Serbia vrea totodată să adere la UE şi a primit complimente, în august, de la ambasadori occidentali, după ce a susţinut o declaraţie UE în care europenii criticau alegerile prezidenţiale controversate din Belarus.

La manevrele militare urmau să ia parte în total 1.500 de militari, într-un sector situat în apropiere de oraşul Brest, în sud-estul Belarusului, în a doua jumătate a lui septembrie, potriivt Ministerului belarus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.