Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia și-a ales noul Parlament în plină pandemie: În ciuda boicotului opoziției, partidul preşedintelui Vucic câştigă detaşat

Aleksandar Vucic, Facebook.com
Aleksandar Vucic

Partidul Sârb al Progresului (SNS, conservator) al preşedintelui Aleksandar Vucic a câştiga cu 63.4% alegerile parlamentare care au avut loc duminică şi care au fost parţial boicotate de opoziţie, informează dpa, care citează estimările unei agenţii de sondare a opiniei publice, scrie agerpres.ro.

Estimarea agenţiei CESID se bazează pe un eşantion al secţiilor de votare. Sondajele la ieşirea din secţiile de votare nu sunt permise în Serbia.

Partenerul de coaliţie guvernamentală, Partidul Socialist al Serbiei (SPS) al ministrului de externe Ivica Dacic, a obţinut 10.3%.

Formaţiunea de opoziţie SPAS - Salvare a primarului unei municipalităţi a Belgradului şi fost jucător de polo pe apă Aleksandar Sapic va ieşi cel mai probabil pe locul al treilea, cu 3.9% din sufragii.

Se pare că nicio altă formaţiune politică nu a reuşit să depăşească pragul de 3% pentru a obţine unele din cele 250 de locuri din parlamentul sârb.

Acuzații GRAVE la adresa Guvernului Orban - bani pentru morții trecuți la COVID-19: 'Va veni vremea când veți răspunde pentru aceste acte criminale'


Reprezentanţii minorităţilor etnice se califică după reguli diferite.

Cea mai mare parte a opoziţiei a boicotat scrutinul, acuzându-l pe Vucic că a manipulat mass-media şi economia, înclinând balanţa în favoarea sa.

Ipsos şi CESID au estimat o participare la vot de 48% comparativ cu 56% în 2016.

Comisia electorală urmează să anunţe rezultate preliminare privind votul şi nivelul de participarea în cursul serii.

Aproape şase milioane de sârbi cu drept de vot au fost convocaţi duminică la urne pentru a-şi alege noul parlament în primele alegeri naţionale în Europa de la instituirea măsurilor restrictive din cauza epidemiei de COVID-19 în urmă cu aproximativ trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.