Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia vrea să finalizeze construcţia unei conducte de gaze spre Bulgaria până în 2023

karadeniz-press.ro
gazoduct

Serbia se aşteaptă să finalizeze construcţia interconectorului de gaze cu Bulgaria până la începutul anului 2023, a declarat ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlović, citată de Budapest Business Journal.

"Lucrările de construcţie a gazoductului vor dura un an şi jumătate. La începutul anului 2023, Serbia va fi conectată la Bulgaria prin interconectorul Nis-Dimitrovgrad-Sofia, permiţându-ne să importăm gaze dintr-o altă sursă", a spus Mihajlović, potrivit news.ro.

Citește și: AVERTISMENTUL de care se temeau toți - Dr. Anthony Fauci: Noile date arată că vaccinurile sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini

Licitaţia pentru construcţia secţiunii sârbe a interconectorului dintre Nis şi Dimitrovgrad va fi lansată săptămâna aceasta şi se aşteaptă ca lucrările să înceapă în vara anului 2021, a spus ministrul.

Investiţia totală pentru gazoductul Nis-Dimitrovgrad se va ridica la 85,5 milioane euro (104 milioane dolari), care urmează să fie asigurată din fondurile de preaderare la Uniunea Europeană şi dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), a anunţat recent guvernul Serbiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.