Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov susține că SUA și UE încearcă să introducă totalitarismul în afacerile mondiale

vestidinrusia.ro
Serghei Lavrov

Încercările care se întreprind de Statele Unite și de Uniunea Europeană de a introduce totalitarism în afacerile mondiale sunt inadmisibile, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, în discursul său rostit la o reuniune online a Consiliului de Securitate al ONU, relatează RBK.

Potrivit lui Lavrov, prin intermediul sancțiunilor unilaterale, țările Occidentului încearcă să contracareze formarea unei lumi policentrice. Șeful MAE rus a arătat că, în acest scop, statele occidentale ”promovează conceptul așa numitei ordini bazate pe reguli”, gândită ca substitut al dreptului internațional.

”Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cer tuturor să îndeplinească drepturile lui și să respecte ordinea stabilită de el”, a afirmat Lavrov.

La mijlocul lunii martie, Lavrov a acuzat Occidentul că practică o diplomație deformată și avansează pretenții nefondate în încercarea de a-și apăra pozițiile geopolitice. În opinia lui Lavrov, în Occident sunt respinse puncte de vedere alternative atât pe arena internațională, cât și în interiorul țărilor însele.

”Sunt lansate tot felul de fakes-uri, iar pe lângă știrile false, care umplu mass-media și rețelele sociale, în arsenalul liderilor occidentali a apărut un fenomen nou – diplomația fake, iar uneori chiar diplomația deformată”, a apreciat Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.