Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serie A ar putea înregistra pierderi de 250 milioane euro, dacă sezonul nu va fi reluat

facebook.com
Serie A

Cluburile din Serie A, prima ligă a campionatului de fotbal al Italiei, întreruptă pe 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus, vor înregistra pierderi economice legate de sponsorizări care pot ajunge până la 250 milioane euro, în cazul în care sezonul nu va putea fi încheiat, informează EFE.

Fotbalul italian încasează aproximativ 600 milioane de euro pe sezon din partea sponsorilor săi, însă suspendarea competiţiei şi incertitudinea legată de reluarea acestea, ar putea genera daune economice importante, care ar putea deveni şi mai acute în următorii ani, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: OFICIAL S-a lansat platforma online unde cetățenii pot înregistra documente pentru instituțiile publice

"În cazul în care Serie A nu se va relua, daunele vor fi de 250 milioane euro pentru ultimele trei luni ale sezonului. Este clar că daunele provocate de o eventuală retragere a anumitor sponsori vor fi mult mai grave în sezoanele următoare", a declarat economistul italian Marco Bellinazzo.

"Anul acesta, pierderile ar afecta doar o treime din sezon, însă anul viitor se vor răsfrânge pe parcursul celor 12 luni. Criza care va zgudui multe companii ce activează în fotbal le va obliga să îşi reducă costurile, iar primul lucru pe care îl vor face este să reducă cheltuielile cu publicitatea", a estimat Bellinazzo.

Vezi și: 'Blestemul' PDL: Ministrul Muncii anunţă că în Guvernul Orban 'există o preocupare' pentru tăierea salariilor bugetarilor

Acest lucru, la care se adaugă pierderile din drepturile de televizare şi bilete, sunt motivul pentru care Federaţia italiană de fotbal (FIGC) consideră "esenţială" încheierea sezonului, chiar după data limită de 30 iunie, aşa cum recomandă de altfel şi Uniunea europeană de fotbal (UEFA).

Totul depinde, însă, de evoluţia pandemiei de coronavirus din Italia, ţara cu cele mai multe decese din lume cauzate de Covid-19 (aproximativ 14.000, până joi seara).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.