Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Servicii integrate în centre comunitare deschise în două comune din Tulcea şi una din Gorj

centru comunitar londra

Locuitorii din comunele tulcene Ciucurova şi Hamcearca şi cei din comuna gorjeană Polovragi beneficiază, începând cu această lună, de servicii integrate în trei centre comunitare, a anunţat luni, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, organizaţia ActiveWatch.

Centrele comunitare din Tulcea s-au deschis pe data de 8 iunie, iar cel din judeţul Gorj pe data de 10 iunie, unităţile sociale fiind realizate în cadrul proiectului "CCSI - Model de intervenţie în procesul de incluziune şi abilitare a romilor" derulat de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN, împreună cu Institutul pentru Politici Publice (IPP), ActiveWatch şi administraţiile locale din cele trei comune.

"Un punct forte este că s-a pornit în acest proiect cu două domenii foarte importante, educaţia şi serviciile medicale. Sunt convinsă că cei din comunitate vor apela cu încredere la serviciile oferite de mediatorii şcolari şi mediatorii sanitari din centrul comunitar", a declarat subprefectul judeţului Tulcea, Carmen Caloianu, la evenimentul de lansare a Centrului Comunitar de Servicii Integrate Hamcearca, potrivit sursei citate.

În cadrul centrelor, membrii comunităţilor vor beneficia de servicii medicale primare, urmărirea şi înscrierea atât a femeilor gravide, cât şi a nou-născuţilor pe listele medicilor de familie, de activităţi de informare, consiliere şi mediere pe piaţa forţei de muncă, asistenţă juridică pentru obţinerea actelor de identitate şi pentru clarificarea situaţiei locative, asistenţă în vederea stimulării/prevenirii abandonului şcolar şi creşterea accesului la educaţie.

Obiectivul general al proiectului este reducerea disparităţilor economice şi sociale în rândul populaţiei de etnie romă din localităţile vizate, prin implicarea societăţii civile şi a autorităţilor locale şi regionale, astfel contribuind activ la creşterea incluziunii şi abilitării romilor, în conformitate cu principiile comune privind incluziunea şi creşterea coeziunii economice şi sociale la nivel local.

"Aici, parteneri suntem cu toţii - cetăţeni, angajaţi de la Primărie şi organizaţiile neguvernamentale care promovează acest proiect", a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, punând accentul pe punct forte al acestui proiect - parteneriatul.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 793.557 de euro oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului de Dezvoltare Locală, perioada de implementare fiind de 24 de luni, se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.