Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informații ruseşti susţin că au prevenit o catastrofă economică. FSB anunță că dejucat un atac terorist asupra gazoductului South Stream

south stream

Cetăţenii ruşi implicaţi în pregătirea atacului terorist au fost reţinuţi şi s-a explicat că au fost confiscate materiale explozive.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a raportat, joi, că a reușit să zădărnicească un presupus atac terorist împotriva gazoductului South Stream, conducta care permite transportul gazelor naturale de pe teritoriul Rusiei către țări precum Bulgaria, Italia și Austria, relatează El Periodico preluat de Rador.

Vezi și: Rusia ar fi putut distruge Ucraina într-o zi şi fără arme nucleare (Paul Craig Roberts)

Astfel, autoritățile ruse au indicat că mai multe persoane de naționalitate rusă au fost arestate pentru presupusă implicare în "planul de sabotaj", potrivit informațiilor oferite de agenția de presă TASS.

"Ca urmare a unei operațiuni complexe, serviciile de informații au împiedicat o tentativă de sabotaj și un act de terorism din partea serviciilor speciale ucrainene împotriva gazoductului South Stream, care permite aducerea de energie în Turcia și în alte părți ale Europei", a declarat Centrul pentru Relații Publice al Rusiei (CSO).

Astfel, acesta a indicat că "cetăţenii ruşi implicaţi în pregătirea atacului terorist au fost arestaţi" şi a explicat că au fost confiscate materiale explozive.

Compartimentul de Investigații al FSB a deschis astfel o anchetă în acest caz, în timp ce acuză deținuții de achiziție, transfer, depozitare și deținere de explozibili sau dispozitive explozive.

În luna septembrie, mai multe ţări din nordul Europei au denunţat un posibil sabotaj la gazoductele Nord Stream 1 şi 2. Ca urmare a infiltraţiilor de apă, acestea au fost inutilizabile, provocând o instabilitate energetică gravă și o criză serioasă a aprovizionării în Europa.

În urmă cu doar o săptămână, autoritățile suedeze au confirmat cu investigațiile începute luna trecută suspiciunea de sabotaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.