Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete germane, anunț cutremurător: Rachetele nucleare din Coreea de Nord pot ajunge în Europa

KCNA/Reuters
N korea, racheta

Rachetele nord-coreene pot fi acum echipate cu arme nucleare şi ar putea ajunge în Germania şi Europa centrală, a declarat parlamentarilor în această săptămână un oficial de top din Agenţia de informaţii externe a Germaniei, scrie ziarul Bild am Sonntag, citat duminică de Reuters și Agerpres.

Directorul adjunct al BND Ole Diehl a declarat parlamentarilor în timpul unei şedinţe cu uşile închise că evaluarea este "sigură", potrivit ziarului, citând participanţi la reuniune. 

În acelaşi timp, Diehl a spus că agenţia consideră discuţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud ca un semn pozitiv. 

Niciun comentariu nu a fost imediat disponibil din partea BND.

Vezi şi: Asta e planta-minune: Te scapă de tuse şi îţi vindecă plămânii

Un înalt diplomat nord-coreean a plecat duminică în Finlanda pentru discuţii cu foşti oficiali americani şi sud-coreeni, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, în timp ce continuă o serie de întâlniri diplomatice înaintea unui posibil summit SUA-Coreea de Nord. 

Coreea de Nord îşi continuă programele nuclear şi de rachete sfidând sancţiunile Consiliului de Securitate al ONU şi nu a făcut un secret din planurile sale de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească teritoriul continental al Statelor Unite. 

Ea îşi apără programele ca un factor de descurajare necesar împotriva unor planuri percepute de invazie din partea Statelor Unite, în timp ce 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud, o moştenire a Războiului din Coreea (1950-53). Statele Unite neagă că au astfel de planuri. 

Tensiunile s-au relaxat în ultimele săptămâni, care au coincis cu participarea Coreii de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă desfăşurate în Sud luna trecută.

Vezi şi: Reţeta ideală de post: Cum poţi prepara o delicioasă mâncare de mazăre .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.