Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete rusești au intervenit pentru eliberarea lordului armelor Viktor Bout: discuții la cel mai înalt nivel, confirmate de omul lui Vladimir Putin

NEXTA
Viktor Bout

Rusia și Statele Unite continuă contactele privind schimbul de prizonieri, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov. Este vorba despre relații la nivel de servicii de informații, după cum confirmă partea rusă. Peskov confirmă că serviciile speciale rusești au intervenit și negociat cu cele americane pentru extrădarea lui Viktor Bout, condamnat în SUA pentru trafic de arme, personaj despre care a fost realizat filmul Lord of War - cu Nicolas Cage în rol principal.

"Acest lucru (schimbul rusului Viktor Bout și a sportivei din SUA, Brittney Greiner ) a fost gestionat de serviciile speciale relevante ale celor două țări, iar contactele au vizat exclusiv subiectul schimbului, și continuă exclusiv pe tema schimbului, iar acest lucru nu este în niciun fel proiectat pe imaginea generală tristă a relațiilor bilaterale", a declarat Peskov într-un interviu, relatează agenția Interfax.

Ministerul rus de Externe a raportat pe 8 decembrie că Viktor Bout, un cetățean rus, care ispășește o pedeapsă cu închisoarea în Statele Unite sub acuzații de trafic de arme, se întoarce în Rusia ca urmare a unui acord cu SUA pentru a-l schimba cu un american. jucătoarea de baschet Brittney Griner, care a fost reținută în Rusia pentru contrabandă de droguri în februarie 2022.

Viktor Bout a fost arestat în capitala Thailandei, Bangkok, în 2008, în urma unui flagrant a agenților federali americani. El a fost acuzat de conspirație pentru a livra arme unui grup considerat o organizație teroristă de Statele Unite. În 2010, Bout a fost extrădat în Statele Unite. În aprilie 2012, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare și amendat cu 15 milioane de dolari.

La sosirea lui Griner pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova din New York, două cartușe cu ulei de canabis au fost găsite în bagajele ei în timpul inspecției bagajelor. Potrivit unui expert, substanța era uleiul de canabis, care se califică drept substanță narcotică. Instanța a condamnat-o la nouă ani.

În calitate de membru al echipei naționale feminine a Statelor Unite, Griner a câștigat medalii de aur la Campionatele Mondiale din 2014 și 2018, precum și la Jocurile Olimpice din 2016 și 2020. Înainte de arestare, ea a jucat pentru clubul profesionist de baschet din Ekaterinburg din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.