Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ucrainene susțin că rușii urmăresc spargerea țării. Vestul actual ar fi transformat în Republica Federală Ucraina. Multiple arestări la Kiev

UAWire
SBU securitate Ucraina

Lucrurile par să se complice la Kiev. Securitatea ucraineană anunță că a arestat mai mult persoane care ar fi colaborat îndeaproape cu serviciile speciale ruse pentru ruperea țării. Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) susține că a identificat un complet prin care Ucraina actuală ar fi ruptă în două - în Vest ar urma să fie Republica Federală Ucraina și în Est formarea unui stat ortodox.

SBU a arestat persoane presupuse că ar fi intermediari ruși care ar fi avut misiunea să organizeze așa-numita „Republică Federală Ucraina”. Potrivit SBU, presupusa „republică” ar fi inclus Ivano-Frankivsk, Transcarpatia, Liov, Ternopil și Cernăuți, scrie The Kiev Independent.

Informația vine la câteva ore după presa ucraineană scria, citând surse, că un membru al delegației ucrainene la prima negociere cu rușii de la Gomel ar fi fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), fiind suspectat de trădare.

Oleksandr Dubinsky a scris pe Telegram că „în timpul detenției sale de către SBU, Denis Kireev, a fost ucis, fiind suspectat de trădare.

„Cum a intrat în delegația ucraineană pentru negocieri cu ocupanții - chiar vreau să aflu de la Biroul Președintelui?”, a scris deputatul pe Telegram.

Potrivit Ministerului Britanic al Apărării care monitorizează situația, în sud armata Rusiei a avut cel mai mare progres, a reușit să captureze singurul său mare oraș de până acum (Herson) și a încercuit și blocat total portul Mariupol. În Nord, trupele rusești au depășit „blocajul” Sumy și au început să se miște spre Vest în direcția Kiev.

Orașele încercuite: Mariupol, Knotop, Harkiv, Sumy și Cernihiv sunt orașele unde forțele rusești ar fi reușit să le încercuiască, însă nu ar fi fost ocupate încă de către armata rusă.

Orașe ocupate: Herson, Melitopol, Bedyansk, Donețsk (ocupat din 2014), Luhansk (ocupat din 2014).

Lupte se duc în nordul Luhanskului și lângă Donețsk, de sâmbătă se duc luptele și în Mariupolul blocat / în zona Zaporojie (unde există și centrala nucleară de pe Nipru), în Dnipro, Odesa, Herson, Mykolaiv, Poltava, Kiev, la sud de Kiev și Stanomyr.

Liniile pe care avansează armata Rusiei: Dinspre Rusia și dinspre Crimeea spre Mariupol / Dinspre Crimeea spre Herson/Mykolaiv, dar și spre Zaporojie / Dinspre Rusia spre Sumy, Cernihiv și mai departe spre Kiev (est) / Dinspre Belarus spre Kiev și Stanomyr (vest).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.