Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile sunt în toate! Notarii pot folosi rețelele STS, au decis senatorii

STS

Senatul a adoptat în plen, miercuri, în calitate de cameră decizională, propunerea legislativă prin care lista utilizatorilor reţelelor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a fost completată cu doi utilizatori noi - Uniunea Naţională a Barourilor şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici.

Au fost înregistrate 121 voturi "pentru" şi o abţinere, scrie agerpres.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

Iniţiatorii propunerii legislative, senatorii Robert Cazanciuc şi Adrian Diaconu (PSD), George Dircă (USR) şi Cătălin Fenechiu şi Nicoleta Pauliuc (PNL), argumentează în expunerea de motive că "este necesară facilitarea conexiunilor acestor profesii juridice pentru a le întări capacitatea de a furniza serviciile conexe ale justiţiei şi de a desăvârşi un concept funcţional pentru digitalizarea justiţiei în România".

Ei susţin că lista utilizatorilor de Telecomunicaţii speciale se impune a fi completată cu Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici pentru a asigura "creşterea gradului de securitate a schimbului de informaţii cu autorităţile şi cu instituţiile publice cu care colaborează în mod direct".

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

"Foarte multe dintre procese s-au desfăşurat, acolo unde a fost posibil, în sistem online, în sistem de videoconferinţă. La nivelul instanţelor de judecată şi la nivelul penitenciarelor acest sistem funcţionează de ceva timp şi atunci, pentru a avea şi Baroul ca parte a acestui proces desfăşurat la distanţă, mai mulţi colegi am apreciat că este nevoie de instalarea de către STS a unor terminale la fiecare barou judeţean. Astfel, în situaţia în care procesele nu se vor desfăşura în sala de judecată din diverse motive obiective, acolo unde este necesară prezenţa avocaţilor să se poată desfăşura în sistem de videoconferinţă în care să fie conectate şi barourile. Altfel, este foarte greu să ai un drept eficient la apărare", a afirmat Robert Cazanciuc.

Citește și: Cozmin Gușă dezvăluie cine va guverna România din decembrie! Lovitură pentru PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.