DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sesiune de depunere pentru proiecte de investiţii în infrastructura de irigaţii, la AFIR, deschisă de la 1 iulie

irigatii

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte începând de miercuri, 1 iulie, cereri de finanţare a proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigaţii, pentru care are la dispoziţie peste 43,7 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, remis AGERPRES, solicitările pot fi transmise începând cu ora 9:00, iar data limită pentru depunerea documentaţiilor este 30 septembrie 2020.

Citește și: Vestea verii vine de la Nelu Tătaru: În maximum o lun, viața revine la normal

Finanţarea se va realiza prin submăsura 4.3 "Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice" componenta infrastructură de irigaţii (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunării) din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

"Depunerea Cererilor de finanţare pentru submăsura 4.3 - irigaţii se va face până pe data de 30 septembrie 2020, ora 16:00, on-line pe www.afir.info, de către beneficiarii eligibili, respectiv de către Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislaţiei în vigoare sau de către Federaţiile Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (FOUAI). OUAI/ FOUAI pot depune cereri de finanţare numai în măsura în care sunt deţinători de infrastructură secundară de irigaţii preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructură este definită conform Legii nr. 138/ 2004 a îmbunătăţirilor funciare, cu modificările şi completările ulterioare)", precizează AFIR.

Citește și: Ludovic Orban începe luna cu ședință de guvern: Actele introduse pe ordinea de zi

Agenţia subliniază că fondurile europene disponibile prin această submăsură sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro.

"Reamintim că achiziţia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă echipamentelor de irigat", notează sursa citată.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri nerambursabile au la dispoziţie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul AFIR, la secţiunea "Investiţii PNDR", în pagina dedicată submăsurii 4.3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.