Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh a primit undă verde pentru funcţia de premier: 'Un specialist'

inquamphotos.com / Ovidiu Micsik
sevil shhaideh

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) salută decizia PSD de a o nominaliza pe doamna Sevil Shhaideh pentru a deveni următorul Prim-ministru al României. În cazul în care va fi numită, ea va deveni prima femeie premier al României.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu 'dă de pământ' cu o înaltă faţă bisericească: 'Este un fault democratic'

“Salutăm marea victorie a PSD în alegerile parlamentare și decizia partidului de a nominaliza o femeie provenind din rândul minorităților etnice pentru funcția de Prim-ministru. Acest lucru transmite un mesaj extrem de pozitiv în spiritul diversității, mai ales acum, într-o vreme în care retorica `Noi vs Ei` devine tot mai răspândită în Europa. Sevil Shhaideh este nu doar o femeie foarte capabilă, cu experiență profesională atât în România cât și la nivel internațional, ci a reușit să coaguleze șisusținerea diverselorgrupuri politice din Parlament”, a declarat Sergei Stanishev, Președinte PES.

Citeşte şi: BOR nu o vrea pe Sevil Shhaideh: Care e propunerea bisericii pentru funcţia de premier

”Era și timpul ca 51% din populația europeană să fie reprezentată în mod corespunzător în forurile politice de vârf, mai ales într-un moment în care drepturile femeilor sunt amenințate în mod direct de către dreapta conservatoare, femeile fiind cele mai afectate de criza de pe piața forței de muncă. Alegerea doamnei Sevil Shhaideh este foarte încurajatoare pentru toate femeile!”, a declarat Președinta PES Women Zita Gurmai.

Citește și: Bomba lui Iohannis : “Desemnarea va avea loc dupa Craciun !”

"Avem ocazia să avem în fruntea Guvernului un om cu o foarte bună experiență administrativă, un specialist în fonduri europene. Cred că va face față cu brio funcției de Prim-ministru și sunt convins că împreună cu echipa Partidului Social Democrat, condusă de președintele Liviu Dragnea, vom face pași importanți în pregătirea președinției române a Consiliului.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

Regret faptul că președintele Iohannis a amânat anunțul privind desemnarea premierului, mai ales în condițiile în care avem deja un Parlament funcțional. Interesul PSD este acela ca guvernul să fie învestit în acest an. Cu toții eram pregătiți ca zilele acestea să putem vota guvernul în Parlament. Obiectivul nostru este să avem guvernul instalat până la 31 decembrie -un element esențial pentru a avea un buget până la 15 ianuarie 2017. România nu își permite nicio zi de întârziere, iar faptul că domnul Iohannis nu a precizat când`după Crăciun` este neliniștitor", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.