Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevilla FC riscă să se confrunte cu probleme financiare

insidesport.in
fc sevilla

Clubul de fotbal Sevilla FC riscă să se confrunte cu probleme financiare până la finalul sezonului după ce a fost eliminat din toate competiţiile europene în urma eşecului suferit marţi în faţa grupării franceze RC Lens (1-2) în Liga Campionilor, scrie presa spaniolă, citată de L'Equipe.

Marca a explicat că "puţin mai mult de o treime din bugetul Sevillei depinde de competiţiile internaţionale", potrivit Agerpres.

Clubul andaluz a primit aproape 85 de milioane de euro după ce în sezonul trecut a jucat în Liga Campionilor şi a continuat în Europa League, unde a câştigat trofeul. Înainte de startul sezonului 2023-2024, gruparea spera să primească nu mai puţin de 80 de milioane de euro datorită rezultatelor sale în competiţie, dar Marca estimează că Sevilla va obţine cel mult 50 de milioane de euro.

Această dinamică inedită pentru conducerea clubului, instalată în 2013, ar putea perturba conturile, care sunt deja în stare proastă. Sevilla FC a suferit un deficit de 90 de milioane de euro în ultimele trei sezoane şi spera să poată echilibra balanţa economică în actuala stagiune, mai ales graţie unor rezultate bune în Europa.

În plus, Sevillei îi este greu să găsească fonduri în altă parte, în special prin vânzările de jucători. Recent, acestea au adus ceva mai mult de 25 de milioane de euro clubului. Echipa andaluză ar urma să fie nevoită să vândă în curând noi jucători pentru a-şi acoperi costurile, doar că nu are destui fotbalişti cu valoare de piaţă ridicată pentru a reuşi acest lucru.

Potrivit site-ului Transfermarkt, doar atacantul central Youssef En-Nesyri are o valoare de piaţă de cel puţin 15 milioane de euro, în afară de fotbaliştii veniţi în vară şi de cei împrumutaţi.

În campionat, Sevilla este într-o situaţie dificilă, fiind pe locul 16, la trei puncte de zona retrogradării, având însă un meci mai puţin disputat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.