Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfânta mare nerușinare a lui Victor Ponta

ponta-vesel

Universitatea din București cere pentru a treia oară Ministerului Educației retragerea titlului de doctor fostului prim-ministru Victor Ponta, după ce Comisia de etică a Universității din București a atestat plagiatul.  Reacția lui Ponta este pur și simplu halucinantă pentru oamenii care au urmărit infama epopee ce a urmat dezvăluirilor publicate de revista Nature în iunie 2012.

Ponta acuză conducerea Universității din București desecurism la comandă politică pentru îndrăzneala de a insista să spele pata uriașă de pe obrazul acestei prestigioase instituții academice. De altfel, singura care până acum a avut tăria să recunoască un plagiat și care cere, cum e firesc, anularea titlului celui care a comis frauda academică.

Istoria plagiatului lui Ponta e simplă. După dezvăluirile revistei Nature care probează negru pe alb plagiatul, premierul de atunci și-a instrumentat niște cozi de topor în CNATDCU, comisia de pe lângă minister care avea competența unui verdict, și a obținut certificat de bună purtare. Orbi sau ticăloși, doar una din două poate fi valabilă pentru universitarii înghesuiți de Liviu Pop într-o cameră să-l scoată basma curată pe Ponta.

Pentru Ponta lovitura a fost năprasnică. A fost unul din motivele serioase pentru care a fost tratat cu răceală de cancelariile europene: era singurul înalt demnitar în funcție din Uniunea Europeană acuzat cu probe de plagiat.

Mai târziu, în decembrie 2014, după ce a pierdut ca un caraghios alegerile prezidențiale,  Ponta spunea cu gura lui că va renunța la titlul de doctor (vezi AICI). Era momentul în care își dorea să păstreze funcția de prim-ministru și se temea de un val uriaș de ostilitate, după mizeriile inimaginabile pe care le-a comis în timpul și înaintea campaniei electorale, culminând cu îngrădirea dreptului de vot al românilor din Diaspora.

Azi, Victor Ponta, concediat de ”stradă”, după incendiul de la Colectiv, uită că el însuși a vrut să renunțe la titlul nemeritat și îi acuză pe cei de la Universitatea din București că sunt securiști și răspund la comandă politică. Cum Ponta n-a reușit niciodată să fie doar nerușinat, ci a încercat tot timpul să spargă orice limită a lipsei de bun simț, el amintește de perioada stalinistă când mari oameni de cultură și universitari erau îndepărtați de comuniști pe criterii politice din universitățile românești.

Să te compari cu Blaga și Călinescu și situația ta cu a lor, din anii 50, e culmea imposturii și impertinenței. În realitate, Ponta este exact în cealaltă parte a baricadei stalinismului românesc. După ce marile valori academice au fost îndepărtate de la catedre pe motive de ”burghezo-moșierime”, ei au fost înlocuiți cu mediocrități, uneori oameni luați de pe stradă, dar cu puternice rădăcini în clasa muncitoare, și făcuți peste noapte profesori universitari. Ponta este exact în situația acelor impostori cu origini sănătoase promovați pe criterii politice. Așa și-a luat titlul de doctor, cu ajutorul căruia a intrat mai târziu în Baroul din București - prin fraudă, fără niciun merit, doar pentru că era favoritul lui Năstase, iar epoca Năstase a produs o mulțime de asemenea specimene ca Ponta.

Rămâne de văzut cum va răspunde Ministrul Educației, probabil demnitarul cu cel mai nemeritat nume din istoria guvernului României, Adrian Curaj. Până acum, când a fost vorba de plagiat, ”academicianul în științele securității”, cu nume de bravadă, n-a reușit decât să paseze cartoful fierbinte de colo-colo. Foarte probabil asta va face și de această dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.