Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfârșit TRAGIC pentru oile salvate de pe nava scufundată în Portul Midia: N-au murit înecate ci eutanasiate

ansvsa

Preşedintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, s-a deplasat, miercuri, la adăpostul unde se află oile salvate de pe nava Queen Hind, care a eşuat în Portul Midia, pentru a verifica starea de sănătate a animalelor salvate. Din totalul oilor salvate 60 a murit, iar 11 au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave, scrie news.ro.

”Scopul vizitei a fost acela de a se asigura că animalele sunt adăpostite în condiţii care să le asigure bunăstarea, au furaje suficiente şi că primesc toate tratamentele de care au nevoie pentru stabilizarea stării de sănătate. În prezent, în adăpost se află 180 dintre cele 252 de animale salvate, care se află sub restricţie sanitară veterinară, sunt în permanenţă supravegheate de medici veterinari, iar date privind starea lor de sănătate sunt transmise, zilnic, către celula de criză constituită la nivelul ANSVSA, pentru monitorizare”, a transmis, miercuri, ANSVSA.

Sursa citată a precizat că, în ciuda eforturilor medicilor, 60 dintre oile cu prognostic grav au murit din cauza unor afecţiuni variate produse de condiţiile din nava eşuată, iar pentru 11 s-a impus eutanasierea, din cauza unor leziuni incompatibile cu viaţa (fracturi ale coloanei vertebrale, fracturi multiple ale membrelor, afectări grave ale organelor vitale).

Citește și: SCANDAL la summitul NATO: Pentru că a fost BÂRFIT, Donald Trump a anulat conferința de presă și a plecat mai repede decât era programat

”Se fac eforturi pentru urgentarea demersurilor întreprinse de către ANSVSA, atât prin intermediul canalelor diplomatice, cât şi a celor instituţionale, pentru clarificarea situaţei juridice a animalelor salvate, astfel încât acestea să poată fi îngrijite până la sfârşitul vieţii, de către entităţi care doresc să le adopte şi care le pot oferi toate condiţiile necesare”, a mai transmis ANSVSA.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a anunţat miercuri că recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu.

Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.