Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfat de la Bruxelles: Victor Ponta să plece, iar Klaus Iohannis să numească alt premier de la PSD

iohannis ponta rtv.net

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, la RFI, că Victor Ponta nu ar trebui să mai fie prim-ministru, pentru că are "o foarte mare problemă de imagine", iar, dacă ar demisiona, preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să accepte să desemneze un premier tot de la PSD. În viziunea sa, "PNL poate să ajungă la guvernare democratic şi asta trebuie să înţeleagă şi Klaus Iohannis, doar în două variante: alegeri anticipate sau alegeri la termen".

Citește și: Soția unui fost ministru a ajuns la DNA: Ce le-a spus procurorilor timp de două ore

"Victor Ponta ca persoană, oricât de bun a fost ca prim-ministru, oricât de bune ar fi fost măsurile luate, nu le evaluez eu, nu sunt eu cel care e în măsură să facă astfel de evaluări, dar n-a fost o guvernare proastă, are o foarte mare problemă de imagine şi de percepţie publică atât în ţară, cât şi în ochii partenerilor externi. Teoretic, nu ar trebui să mai fie prim-ministru, dar tot PSD-ul ar fi partidul care ar da primul-ministru, în varianta în care Victor Ponta alege să se retragă. Nu văd alt partid în acest moment care să fie îndreptăţit să dea primul-ministru", a declarat Ivan la RFI.

Citește și: BOMBĂ Oana Zăvoranu vrea să preia PRM! A dat-o în judecată pe fiica cea mare a lui Vadim

Ivan consideră că "PSD trebuie să continue guvernarea până în 2016".

"Klaus Iohannis trebuie să accepte că aşa funcţionează democraţia, cine are majoritatea în Parlament dă primul-ministru, prin urmare viitorul prim-ministru trebuie să fie desemnat de PSD şi Victor Ponta trebuie să facă un pas în spate, nu din alt motiv, ci pentru că aşa se întâmplă în orice ţară democratică, atunci când primul-ministru în funcţie sau orice demnitar aflat într-o funcţie importantă are probleme de imagine, cu justiţia, până şi le rezolvă nu este altă variantă", a adăugat europarlamentarul.

Citește și: Prima mutare a lui Gabriel Oprea după ce PSD a ajuns pe mâna lui Liviu Dragnea

Întrebat dacă PSD are garanţii că Iohannis va desemna un alt premier din zona PSD-ului, Ivan a răspuns:

"Nu, avem dimpotrivă, garanţiile că n-o va face, pentru că a spus de prea multe ori că îşi doreşte propriul Guvern, că doreşte să aducă partidul doamnei Alina Gorghiu la guvernare, încât e aproape o certitudine că nu va respecta regulile democratice şi va încerca să impună prin consultări individuale, prin presiuni asupra diferitelor grupuri din Parlament, să pună un Guvern minoritar sau un Guvern liberal".

Citește și: Fost ministru de interne, consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu, eliberat din arest

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.