Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfat INCENDIAR pentru PSD: 'Ar putea să își schimbe culorile după steagul Ungariei'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Pentru a rămâne la putere la București, Liviu Dragnea stă în genunchi în fața guvernului de la Budapesta și calcă din nou în picioare Constituția României. Dacă Viktor Orban i-ar cere să schimbe culorile PSD din roșu-alb, în roșu-alb-verde, după steagul Ungariei, Liviu Dragnea nu ar avea nicio ezitare să facă acest lucru, acuză liderul PMP Eugen Tomac.

PSD recidivează cu privire la Liceul Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureş, modificând, de această dată, legea prin OUG pentru a onora promisiunea făcută guvernului maghiar privind înființarea respectivei unități de învățământ. La schimb, PSD poate conta și de acum înainte pe sprijin parlamentar din partea UDMR.

Vorbim despre a treia încercare a lui Liviu Dragnea de a inventa căi paralele cu legea și cu Constituția pentru a-i face pe plac lui Viktor Orban. Prima dată, instanța a decis că înființarea liceului este ilegală. A doua oară Curtea Constituțională, sesizată de PMP, a decis că legea de înființare a liceului, inițiată de PSD, este neconstituțională. Acum, Guvernul Dăncilă a modificat prin OUG legea, actul normativ încălcând principiul constituțional al autonomiei locale și descentralizării, precum și pe cel al nediscriminării şi egalităţii în drepturi a cetăţenilor.

Conform ordonanței, unitățile de învățământ cu profil teologic pot funcționa cu efective mai mici de elevi decât numărul minim prevăzut în legea educației naționale. În același act normativ, se spune că, în cazul unităților de învățământ înființate la solicitarea cultelor sau a unor minorități naționale, în situația în care autoritățile publice locale nu asigură, în mod corespunzător, conform cererilor, exercitarea acestui drept, consiliul de administrație și directorul se numesc prin ordin al ministrului Educației, pentru o perioadă de maximum 6 luni.

Citește și: Hans Klemm LAUDĂ Guvernul Dăncilă: E primul executiv care s-a gândit să facă așa ceva

Considerăm că gesturile de slugărnicie ale lui Liviu Dragnea față de Viktor Orban reprezintă o sfidare la adresa întregii societăți românești. PMP cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să sesize CCR cu privire la neconstituționalitatea OUG de modificare a Legii educației naționale, publicată în această săptămână în Monitorul Oficial. În același timp, PMP solicită punerea cât mai urgentă în dezbaterea Parlamentului a acestei ordonanțe, în vederea eliminării din actul normativ a prevederilor anti-naționale și neconstituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.