Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi pentru IZOLARE a unui regizor rus ţinut 20 de luni în AREST la domiciliu - 'Singur în izolare nu e nici blestem divin şi nici pedeapsă'

https://territoryfest.com/
Kirill Serebrennikov

Regizorul rus de teatru şi film Kirill Semyonovich Serebrennikov care a stat aproape 20 de luni în arest la domiciliu (2017-2019), a făcut vineri zece recomandări pentru a suporta mai bine izolarea în aceste vremuri de pandemie de coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

Expert în izolare

"Să trăieşti izolat într-o casă sau într-un apartament, singur sau cu familia, nu este un blestem divin şi nici o pedeapsă. De fapt, este momentul adevărului", a declarat el ziarului digital Meduza.

Serebrennikov, care nu a avut voie să plece din casă între august 2017 şi aprilie 2019, se consideră "un specialist în izolare" şi a scris mai multe piese şi scenarii în această perioadă a vieţii sale.

"Dacă, având în vedere situaţia, eşti capabil că extragi doar lucruri pozitive, izolarea şi singurătatea nu vor fi inutile. Acceptă ceea ce ţi-a fost hărăzit ca pe un dar al destinului", a insistat el avansând primul sfat.

Al doilea sfat este de a şterge din vocabular cuvintele "carantină" şi "izolare" şi să te pregăteşti psihic pentru a începe de la zero, să dai un "restart" vieţii tale.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

Serebrennikov recomandă să-ţi suni părinţii, prietenii, profesorii, "prima dragoste" şi oamenii care au fost "importanţi" în viaţa ta.

"Este un prilej pentru schimbare. Trebuie să recuperăm vechile legături. Sună-i şi mulţumeşte-le. Când se va sfârşi izolarea, numărul tău de prieteni va creşte", a spus el.

Cărţi voluminoase

Este momentul ideal să citim cărţi voluminoase. Toţi avem în bibliotecă vreun roman cu multe pagini. "De fapt, nu le citim niciodată, de obicei nu trecem de primul capitol", a precizat Serebrennikov.

Potrivit acestuia, acum este momentul să citim "Don Quijote" de Miguel de Cervantes, "Război şi Pace" de Lev Tolstoi, sau "Ulise" de James Joyce. "Vei ieşi din izolare un alt om... nu vei mai fi niciodată acelaşi", a asigurat el.

Pe lângă ţinerea unui jurnal, nu neapărat literar, şi scrierea memoriilor, el recomandă să elaborăm o listă cu lucruri care sunt cu "adevărat importante în viaţa noastră". Această listă va servi ca foaie de parcurs pentru viitor, a recomandat artistul rus care se consideră budist.

Învăţarea unei limbi străine sau unei deprinderi artistice

Serebrennikov nu vede o ocazie mai bună de însuşire a unei deprinderi artistice decât izolarea, fie că este voluntară sau forţată.

"Toţi am vrut la un moment dat să facem în viaţa noastră unele lucruri, pe care până la urmă nu le-am făcut. Scrie, desenează, sculptează. Nu-ţi fie frică, din fericire nu te vede nimeni", a precizat el.

"De obicei timpul îţi este duşman, dar în acest caz îţi poate fi prieten, poţi de exemplu să înveţi o limbă străină", explică Serebrennikov.

"Este ideal pentru a combate boala Alzheimer şi pentru a dezvolta memoria. Există milioane de metode. Fă-ţi temele în fiecare zi, citeşte, învaţă un cuvânt, zece, douăzeci de verbe. Şi fă un mare pas pentru a învăţa o altă cultură, o altă viaţă, o altă lume", a îndemnat el.

Nu trebuie uitat nici de importanţa de a lăsa în urmă rutina cotidiană, de planificarea unei diete sau de a face sport - yoga sau gimnastica zilnică - deşi cuvântul cheie pentru un artist este "plăcere".

Plăcerea, cuvântul-cheie

"Un mare cuvânt trebuie să fie: plăcerea. Să vedem filme noi, să ascultăm muzică nouă, să facem sex, să plantăm flori, să croitorim. În fiecare zi să existe ceva nou în viaţa noastră. Să începem de la zero, cu plăcere", a comentat regizorul rus.

Serebrennikov, mereu critic cu morala ultraconservatoare a Kremlinului, se declară nevinovat de acuzaţia de deturnare de fonduri publice, lansată împotriva lui şi pentru care aşteaptă să-i fie redeschis procesul în noiembrie.

Regizorul a fost distins în timpul odiseii sale judiciare cu Ordinul Artelor şi Literelor, una dintre principalele distincţii ale Republicii Franceze, iar Festivalul de la Cannes şi de la San Sebastian au proiectat în absenţa sa filmul "Summer" despre viaţa vedetei rock sovietice Victor Tsoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.