Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturile lui Garry Kasparov pentru a-l opri pe Vladimir Putin

Radu Pop
newsline.news
Garry Kasparov

Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov, disident sovietic şi oponent al preşedintelui Vladimir Putin, a postat pe Twitter un set de propuneri pentru a opri ofensiva armată rusă:

"Războiul lui Putin împotriva Ucrainei a intrat în următoarea fază, una de distrugere și masacrare a civililor. Este, de asemenea, o parte a Războiului Mondial al lui Putin, un război împotriva lumii civilizate a dreptului internațional, a democrației și a oricărei amenințări la adresa puterii sale, pe care l-a declarat cu mult timp în urmă.

Dacă Putin nu este oprit acum, dacă nu este împiedicat să distrugă Ucraina și să comită un genocid împotriva poporului său, va exista o dată viitoare și va fi în NATO, cu o amenințare nucleară fără precedent. Nu-l lăsați pe Putin să escaladeze din nou, într-un moment și într-un loc ales de el.

Putin trebuie oprit, pentru că inimaginabilul este acum posibil. Lumea s-a trezit, în sfârșit, și mulți pași pe care i-am recomandat săptămâna trecută se întâmplă. Dar nu este suficient.

Recomandările mele:

1 Nu pot cere NATO să atace direct forțele rusești, dar pot vorbi din istorie & cunoașterea lui Putin. Un dictator care a depășit deja orice limită nu poate fi împiedicat să escaladeze cu reținere. Dacă va distruge Ucraina, nu se va opri.

2 Nu încercăm să facem apel la criminalul din buncărul său din Urali. Mesajul se adresează celor care îi execută ordinele. Oare vor face acest lucru? Își doresc cu toții să moară? Putin va escalada oricum dacă nu este oprit acum. O va face, așa cum a făcut-o întotdeauna înainte, iar prețul va fi mai mare.

3 Trimiteti Rusia în epoca de piatră tehnologică. Fără sprijin, fără piese, fără servicii. Boicoturile petroliere nu sunt necesare dacă tehnologia petrolieră nu este disponibilă. Industria se va opri. Aceasta înseamnă punerea pe picior de război prin limitări de consum, retehnologizare & creștere a producției pentru înlocuire. Este un război.

4 Întotdeauna este tragic ca oamenii obișnuiți ajung să sufere, dar ei nu sunt bombardați în casele lor ca ucrainenii. Fiecare element al societății rusești care poate face presiuni asupra lui Putin trebuie să știe că trebuie să aleagă între el & orice altceva. Unii se vor agăța de el, dar pentru cât timp?

5 Mesaj clar pentru generalii ruși că vor suferi anihilarea dacă se vor atinge un centimetru din NATO. Trimiteți UKR fiecare armă pe care o puteți trimite, inclusiv avioanele care au fost blocate, ca și cum lui Putin îi pasă de diferență. Nu mai ghiciți ce gândește și faceți ceea ce este necesar.

6 Fiecare zi pe care o îndură Ucraina oferă ocazia de a comunica această catastrofă singurelor persoane care îl pot opri cu adevărat pe Putin, poporul rus, de la oligarhi la comandanți și până la protestatari. Lăsați-i pe toți cei din verticala puterii să știe că vor fi tratați ca niște criminali de război. Aceștia sunt.

7 Nu lăsați nimic în rezervă. Viteza este esențială pentru a opri plățile și a-i prinde pe ei și bunurile lor înainte ca aceștia să se ascundă. Amenințările de genul "nu știe ce urmează" nu funcționează dacă Putin nu te crede. Arătați-i. Și arătați-le rușilor că nu există cale de întoarcere cu Putin. Niciodată.

8 Dezrădăcinați politicienii corupți, oamenii de afaceri & banii negri care au corupt o generație pentru a închide ochii sau a servi regimurile autoritare. Urmăriți donațiile, plățile, cadourile, influența. Trageți-i la răspundere. Jos Putin & împăciuitorii săi, glorie Ucrainei”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.