Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfecla roşie, leguma-minune care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu

sfecla rosie

Cu un conţinut nutriţional extrem de variat, sfecla roşie nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. Găsim în ea tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie. Uite ce boli tratează!

Citeşte şi: Cercetători chinezi au realizat un kit de teste la domiciliu pentru detectarea cancerului uterin

Diabetul

Sfecla roşie este unul dintre alimentele recomandate pentru stabilizarea glicemiei pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Având un gust dulce pronunţat, sfecla roşie conţine fibre alimentare şi compuşi cu un efect uşor hipoglicemic, putând fi consumată şi de către diabetici. Are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.

Hepatita cronică

Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie e un adevărat aliat al ficatului şi previne totodată evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic. Sfecla roşie poate face minuni şi în cazul în care aveţi ”ficat gras”, ca urmare a unei intoxicaţii sau a unei otrăviri.

Cancerul

Sucul de sfeclă roşie şi salata preparată din acest aliment sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, cancerul de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că este bogată în substanţe antioxidante. Rădăcina de sfeclă roşie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum şi în cancerul testicular.

Gastrita hiperacidă

Gastrita hiperacidă poate fi prevenită, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc cu un gust plăcut, preparat din 100 ml suc de sfeclă roşie combinat cu 100 ml de suc cartof crud şi 500 ml suc de morcov.

Hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei, şi în cazul acesteia obţinându-se rezultate spectaculoase. O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20% din valoarea sa iniţială.

Anemia

Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, ceea ce înseamnă că poate combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile, conform www.dr-catalin-luca.ro.

Leucemia

Pentru tratarea leucemiei, se recomandă o cură de sfeclă roşie ce presupune consumul a 450 ml de suc de sfeclă, ţelină şi morcov, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care poate fi reluată. Terapia cu sfeclă roşie este puternică şi nu este contraindicată în cazul în care pacientul urmează un tratament medicamentos sau naturist.

Constipaţie

Rădăcina de sfeclă rosie conţine polizaharide şi fibre care ajută la combaterea constipaţiei. Se poate consuma sfeclă crudă sau fiartă amestecată cu hrean şi miere ajungând la un consum de până la 150 g/zi.

Ateroscleroză, ischemie cardiacă

Rădăcina de sfeclă conţine substanţe care împiedică oxidarea colesterolului, prevenind procesul de îngroşare a vaselor de sânge. Cura are o durată de una până la două luni, perioadă în care se consumă câte 150 grame, alternativ, ca suc şi ca salată, sfecla putând fi fiartă sau crudă.

Boli renale

Bolile renale, precum infecţiile şi calculii renali pot fi combătute prin intermediul consumului de sfeclă roşie. Se prepară un amestec din 100 ml suc de sfeclă roşie şi 400 ml suc de morcovi, care este un puternic diuretic. Acesta poate ajuta şi la eliminarea mai uşor a calculilor, având un efect relaxant asupra musculaturii netede.

Tulburările oculare

Consumul de sfeclă previne apariţia tulburărilor oculare datorită conţinutului de luteină şi zexantină.

Varicele

Sfecla roşie este un remediu minunat împotriva varicelor, precum şi pentru prevenirea acestora. Astfel, sfecla roşie este indicată a fi consumată de persoanele ce au predispoziţie spre această boală, în mod preventiv.

Citeşte şi: Ai probleme cu ficatul? Bea cafea! La ce te ajută două ceşti de cafea pe zi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.