Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SFIDARE - Un lider PNL a mers la întâlnire cu Iohannis chiar cu maşina care i-a adus probleme penale (FOTO)

masina hava

Mai mulţi lideri PNL au participat marţi seara la o întâlnire cu preşedintele Iohannis şi soţia acestuia, la Vila Lac. Printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia, actual europarlamentar.

Hava a ajuns la Vila Lac cu un autoturism marca Volkswagen Touareg, cu numărul de înmatriculare AB-10-WPA. Maşina aparţine Poliţiei Locale Alba Iulia, iar procurorii din Alba au în lucru un dosar penal care vizează tocmai folosirea autoturismului de către Mircea Hava în interes personal, în perioada în care era primar.

În anul 2014, Poliția Locală Alba a achiziționat un autoturism Volskwagen Touareg, care a costat aproximativ 70.000 de euro. Presa locală a relatat faptul că acest autovehicul a fost utilizat de către primarul Mircea Hava în interes personal, de multe ori la volanul mașinii fiind văzut fie primarul, fie șoferul Primăriei.

După faptele relatate în presă, deputatul PSD, Ioan Dîrzu, a făcut o solicitare către Ministerul de Interne, pentru a vedea de ce folosește primarul de Alba o mașină a Poliției Locale, în interes personal. (Consultați AICI textul interprelării) Răspunsul Ministerului de Interne este mai mult decât interesant. În această cauză s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. (Consultați AICI răspunsul Ministerului de Interne)

Pe parte administrativă, dosarul a fost trimis Direcției General Anticorupție din Ministerul de Interne, care a înaintat materialul către Direcția Națională Anticorupție. În 2018, primarul Mircea Hava a admis faptul că folosește această mașină și că o conduce personal, dar a precizat că face acest lucru doar în interes de serviciu. Detalii AICI!

Recent, adevarul.ro relata că Primăria Alba Iulia a pierdut prima etrapă a unui proces în instanţa de contencios administrativ prin care a contestat concluziile unui raport al Camerei de Conturi din anul 2018, referitor la modul în care au fost cheltuite fondurile publice. Inspectorii Camerei de Conturi au descoperit faptul că Primăria Alba Iulia nu a putut justifica cu documente consumul a circa 380 de litri de carburant folosit pentru  deplasările efectuate de autoturismul de serviciu al fostului primar Mircea Hava. Este vorba despre autoturismul Volkswagen Touareg cu numărul AB 10 WPA.

Dosarul penal care vizează aceste aspecte este tergiversat de doi ani şi jumătate de procurorii din Alba. De la DNA (20/P/2018), dosarul a ajuns la Parchetul Tribunalului Alba (87/P/2018), iar de acolo mai departe la Parchetul Judecătoriei Alba (1687/P/2019). Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia e Andrei-Ioan Căbulea, fiul fostului şef al Poliţiei Alba, Ioan Nicolae Căbulea, prieten cu Mircea Hava.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.