Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SG-ul PSD dă semnalul susținerii pentru Viorica Dăncilă: Este un om de partid până în fibră

Viorica Dăncilă Mihai Fifor

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că Viorica Dăncilă poate fi un candidat și un adversar redutabil pentru Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale, dacă premierul își dorește să intre în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

Citește și: Simona Halep victorie EXCEPȚIONALĂ la Wimbledon: scrie istorie și este în marea FINALĂ

„Eu vă invit să fiți atent la nuanțe. Mereu am spus asta despre președintele partidului nostru. Doamna Dăncilă nuanțează foarte interesant ceea ce spune. A spus că «eu nu vreau să creadă cineva că sunt un om laș și că nu sprijin partidului». O declarație pe care nu o face pentru prima dată. A fost această dovadă de forță, verticalitate, fie că a fost vorba de opoziție sau lideri din partea partidului nostru. Viorica Dăncilă e om de partid până în fibră și dacă va trebui să servească partidul din perspectiva această a candidatului la prezidențiale, o va face. După care spune că va sprijini un candidat la prezidențiale”, a afirmat Mihai Fifor, joi seară, la Antena 3.

„Lăsând la o parte orice aspect, eu nu văd de ce premierul României nu ar intra în această cursă. E un om care a demostrant că poate conduce un guvern. E un om cald, aproape de oameni, a dezamorsat situații dificile la guvernare. Am văzut-o în maniera în care a fost la Sulina. Probabil puțină lume știe că a copilărit la Sulina. Dragostea și căldura cu care a fost primită m-a impresionat. Viorica Dăncilă, dacă își va dori acest lucru, poate fi un candidat redutabil pentru Klaus Iohannis, alegerile prezidențiale”,a spus Fifor.

Secretarul general al PSD a mai precizat că alegerea prezidențiabilului în Congresul din 3 august este corelată cu sondajele de opinie comandate de partid.

„Eu cred că sunt corelate cele două. Până la urma decizia Congresului se va întemeia pe studiile acestea sociologice”,a explicat Mihai Fifor.

Întrebat ce se va întâmpla cu candidatura lui Mihai Fifor, dacă va intra în competiția pentru prezidențiale Viorica Dăncilă, social-democratului a răspuns: „Eu sunt un om de echipă. Congresul mi-a acordat încredere și am devenit secretar general al partidului. E o misiune deloc ușoară, care are cu precădere organizarea activității partidului. Sunt alături de președintele partidului și de președintele executiv în acest format. În funcție de cum vor evolua lucrurile sunt la dispoziția echipei”.

Reacția acestuia vine după ce Viorica Dăncilă a spus, joi la DC News, că dacă PSD îi va solicita să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi. Ea a menționat însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Până acum și-au anunțat intenția de a candida la prezidențiale Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar dori să fie candidatul coaliției la alegerile prezidențiale. PSD ia în calcul și un prezidențiabil din afara partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.