Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shaquille O'Neal este alături de Daryl Morey în susținerea protestelor din Hong Kong

Fostul baschetbalist Shaquille O'Neal este de acord cu managerul general al echipei Houston Rockets, Daryl Morey, care a provocat o criză diplomatică, după ce a publicat un mesaj de susţinere a protestelor din Hong Kong, potrivit news.ro.

"Noi, americanii, facem multe afaceri în China. Ei ştiu valorile noaste şi noi le înţelegem pe ale lor. Libertatea de exprimare este una dintre cele mai importante valori. Noi avem dreptul să spunem ce dorim şi să denunţăm nedreptăţile. Dacă oamenii nu pricep asta, atunci este problema lor", a declarat O'Neal la TNT, post pentru care este consultant.

"Daryl Morey a avut dreptate.De fiecare dată când vedem ceva ce nu este bine, avem dreptul să spunem acest lucru. Iar el asta a făcut", a mai spus «Shaq».

La începutul lunii, Daryl Morey a postat, pe Twitter, o imagine cu mesajul: “Luptă pentru libertate. Fii alături de Hong Kong”. Între timp, postarea a fost ştearsă şi patronul echipei, Tilman Fertitta, a notat pe Twitter că se delimitează de mesajul lui Morey.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

“Daryl Morey nu vorbeşte în numele Houston Rockets. Prezenţa noastră la Tokyo este pentru pomovarea NBA-ului în plan internaţional şi nu suntem o organizaţie politică”, a afirmat Fertitta.

Cu toate acestea, mesajul lui Morey a generat un val de indignare, atât în rândul oficialilor chinezi, cât şi în rândul nuneroşilor fani din China ai baschetului nord-american, care îl consideră o contestare a suveranităţii şi stabilităţii sociale în statul asiatic.

Echipa Houston Rockets are foarte mulţi fani în China, în parte pentru că în 2002 l-a legitimat pe baschetbalistul chinez Yao Ming.

Federaţia Chineză de Baschet a anunţat că suspendă “cooperarea” cu echipa Houston Rockets.

Federaţia chineză a notat, într-un comunicat postat pe reţeaua Weibo, că mesajul lui Daryl Morey a fost unul “nepotrivit”: “Managerul general al Houston Rockets, Morey, a făcut un comentariu nepotrivit legat de Hong Kong. Federaţia Chineză de Baschet este cu tărie împotriva acestuia şi va suspenda schimburile şi cooperarea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.