Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shinzo Abe are susținerea G7 - Jocurile Olimpice se vor desfășura după programul stabilit

The Japan Times
Shinzo Abe

Premierul japonez Shinzo Abe a anunţat marţi că Grupul G7, al celor mai puternice şapte economii din lume, şi-a manifestat susţinerea ''completă'' pentru desfăşurarea JO 2020 de la Tokyo conform planificării originale, dar a evitat să menţioneze dacă vreunul din lideri a adus în discuţie posibilitatea unei amânări, relatează Reuters.

Răspândirea epidemiei de coronavirus, care a blocat numeroase activităţi comerciale şi sociale pe mapamond, a provocat de asemenea panică pe pieţele financiare, astfel că desfăşurarea JO 2020 între 24 iulie şi 8 august devine tot mai incertă. Un sondaj recent a dezvăluit că înşişi japonezii cred că JO 2020 ar trebui amânate.

Într-o videoconferinţă fără precedent a liderilor G7 care au discutat despre efectele pandemiei de coronavirus, premierul nipon Shinzo Abe le-a transmis ţara sa face tot ce îi stă în putere pentru a pregăti Jocurile. ''Dorim să avem un eveniment complet, ca dovadă că omenirea poate înfrânge noul coronavirus'', a subliniat Abe.

Oficialul japonez a evitat însă să dezvăluie dacă au existat propuneri sau discuţii despre o posibilă amânare în faţa presei. Seiko Hashimoto, ministrul japonez al JO 2020, a explicat că un ''eveniment complet'' se referă la menţinerea Olimpiadei în perioada planificată iniţial şi cu prezenţa spectatorilor.

Potrivit unui sondaj publicat marţi de ziarul Asahi, 63% dintre japonezi consideră că JO ar trebui amânate, în timp ce 23% susţin planificarea iniţială. O anchetă publicată luni de Kyodo News arăta că 70% din respondenţi nu cred că Tokyo va reuşi să găzduiască evenimentul aşa cum a fost planificat.

Liderii G7 s-au angajat să facă ''orice este necesar'' pentru a combate pandemia de coronavirus şi să colaboreze mai strâns pentru a proteja sănătatea publică, locurile de muncă şi creşterea economică, iar în acest scop au emis o declaraţie în care promit că vor aborda riscurile de sănătate şi economice.

Virusul Covid-19 a infectat peste 180.000 de persoane şi a omorât peste 7.100 de oameni în toată lumea, ceea ce a determinat stoparea competiţiilor sportive, afectând serios pregătirea sportivilor pentru JO.

Pandemia de coronavirus ar urma să atingă apogeul în luna mai, conform şefului comitetului olimpic francez, în timp ce preşedintele american Donald Trump estima luna iulie sau august, chiar perioada de desfăşurare a JO 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.