Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şi Franţa a suspendat expulzările în Afganistan

Reuters/Omar Sobhani
Afganistan

Franţa a anunţat joi că a suspendat de la începutul lunii iulie expulzările în Afganistan de migranţi afgani ale căror cereri de azil au fost respinse, luând în considerare luptele dintre talibani şi forţele proguvernamentale, a indicat pentru AFP Ministerul de Interne francez. Mai multe ţări au anunţat suspendarea acestor expulzări în ultimele ore.

"Având în vedere degradarea situaţiei de securitate din Afganistan, Franţa a suspendat expulzările către această ţară de la începutul lui iulie. Urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei, în contact cu partenerii noştri europeni", a precizat ministerul francez, a doua zi după anunţul similar al Germaniei şi Ţărilor de Jos.

Şi Elveţia a anunţat joi că a suspendat repatrierile de afgani ale căror cereri de azil au fost respinse. "Secretariatul de stat pentru migraţie suspendă repatrierile în Afganistan până la noi ordine, dată fiind schimbarea situaţiei din această ţară. (...) Pregătirile de repatriere vor continua doar în cazul persoanelor care au comis o faptă penală", a menţionat pe Twitter agenţia elveţiană, citată de Reuters, informează Agerpres.

Chestiunea repatrierii afganilor creează divizare în Europa. Miercuri, Grecia a atenţionat că Uniunea Europeană nu este pregătită pentru o nouă criză a migraţiei cum a fost cea din 2015, din timpul războiului din Siria.

De mai multe săptămâni, talibanii au lansat o ofensivă pe scară largă, profitând de debutul retragerii forţelor internaţionale de pe teritoriul afgan. Joi, talibanii au preluat oraşul strategic Ghazni, la 150 km sud-vest de Kabul, şi se apropie periculos de capitala Afganistanului după ce au capturat în câteva zile cea mai mare parte a jumătăţii de nord a ţării.

Retragerea trupelor SUA şi NATO ar urma să se încheie la 31 august, la 20 de ani de la intervenţia lor care a dus la înlăturarea talibanilor de la putere, în urma atacurilor din 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.