Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şi italienii sunt speriaţi de Huawei; Ce prerogative au introdus legat de reţelistica 5G

lemondeinformatique.fr
5g

Noul guvern al Italiei a aprobat joi utilizarea unor prerogative speciale în cazul acordurilor pentru serviciile de telecomunicaţii 5G convenite cu provideri între care se află grupurile chineze Huawei şi ZTE, transmite Reuters, potrivit NEWS.ro.

Măsura a fost adoptată conform unei legi aprobate de guvernul precedent în luna iulie, pentru extinderea controlului Romei asupra companiilor de interes naţional.

O sursă guvernamentală a declarat la momentul respectiv că decizia de întărire ”a prerogativelor de aur” reflectă îngrijorarea legată de posibila implicare a producătorilor chinezi de echipamente Huawei şi ZTE în dezvoltarea reţelelor 5G.

Citeşte şi: Patronatele din Petrol și Gaze cer de urgență liberalizarea pieței și solicită Guvernului programe pentru protejarea consumatorilor vulnerabili

Statele Unite au cerut Italiei şi altor aliaţi europeni să nu folosească echipamentele Huawei şi să analizeze cu atenţie ZTE, afrmând că aceştia ar putea reprezenta un risc de securitate. Ambele companii au negat cu tărie existenţa acestor riscuri.

Noul guvern, învestit joi, a anunţat într-un comunicat că a impus ”condiţii şi cerinţe” legate de achiziţiile de bunuri şi servicii pentru reţelele 5G produse de divizia italiană a Vodafone. Nu au fost oferite alte detalii.

Guvernul a impus condiţii, care nu au fost făcute publice, legate de acordurile dintre Wind Tre, divizie a CK Hutchison, şi Huawei, fiind pentru prima oară când prerogativele speciale ale guvernului italian legate de reţelele 5G afectează compania chineză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.