Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sibiu: 'La mulți ani cu executare, domnule Dragnea!'

https://www.news.ro/politic-intern/sibiu-peste-500-de-persoane-in-strada-incantate-de-sentinta-primita-de-liviu-dragnea-oamenii-au-deschis-o-sampanie-la-multi-ani-cu-executare-domnule-dragnea-video-1922405621592018061918182822

Peste 500 sute de persoane s-au strâns, joi seară, în Piaţa Mare din municipiul Sibiu într-un protest organizat faţă de modificarea codurilor penale. La aflarea veştii că Liviu Dragnea a fost codamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat ”La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!”, scrie news.ro.

Protestul de joi seară era anunţat încă de miercuri, iar sibienii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş încă de la ora 18.00.

La aflarea sentinţei pronunţate de Curtea Supremă în dosarul în care Liviu Dragnea era judecat pentru fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu, protestatarii au aplaudat îndelung.

„DNA, te vom apăra!” şi „Ole, ole! S-a făcut justiţie!”, au scandat manifestanţii.

Protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat ”La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea”.

Sibienii au obţinut autorizaţie din partea Primăriei Sibiu pentru marş, acesta urmând să se desfăşoare până la ora 22.00.

Manifestarea este denumită ”Protest şi marş cu privire la modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi efectele tergiversării Procesului Bombonica”.

Protestul se va desfăşura pe traseul Piaţa Mare – strada Nicolae Bălcescu – Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – bulevardul Mihai Viteazu – sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre străzile Rahovei cu bulevardul Mihai Viteazu şi retur.

În situaţia în care la acţiune vor fi peste 5.000 de persoane, traseul se modifică şi participanţii la marş vor merge către strada Semaforului – strada Ştefan cel Mare – strada Bâlea – strada Constituţiei – strada Avram Iancu – Piaţa Mare, spun organizatorii.

Protestatarii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Demisia”, dar şi ”În clădirea P|SD cântă cucuveaua, Liviu Dragnea şi ai lui şi-au găsit beleaua”.

Miercuri seară, peste 4.500 de persoane au participat la protest şi au refăcut ceea ce se numeşte ”Traseul Revoluţiei”, un traseu de zece kilometri pe principalele artere ale oraşului care, de la Revoluţia din 1989, nu a mai fost urmat decât în februarie 2017, după adoptarea Ordonanţei 13.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.