Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sicriul regelui Bhumibol a fost transportat la Palatul Regal, unde vor începe ritualurile funerare

Sicriul regelui Bhumibol al Thailandei a fost scos vineri în cadrul unei procesiuni din spitalul din Bangkok unde monarhul s-a stins joi din viaţă la vârsta de 88 de ani, după 70 de ani de domnie, şi a fost transportat la Palatul Regal, unde vor începe ritualurile funerare, transmite EFE, potrivit agerpres.

Barack Obama, omagiu adus regelui thailandez: 'A fost un prieten apropiat al Statelor Unite'

Rămăşiţele pământeşti ale suveranului thailandez au fost coborâte de la etajul 16 al spitalului Siriraj şi amplasate de medici şi infirmiere într-o furgonetă, iar în fruntea cortegiului se afla abatele templului regal din Bowonniwet. Parcurgerea traseului între spital şi Palatul Regal a durat 22 de minute.

Prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn a condus apoi procesiunea, urmărită de sute de mii de thailandezi, care încă de joi seara au ieşit pe străzi pentru a ocupa poziţii de-a lungul traseului. Majoritatea oamenilor erau îmbrăcaţi în negru şi aveau cu ei fotografii ale suveranului thailandez.

Toate televiziunile din Thailanda au un program unic şi emit ALB-NEGRU

Procesiunea s-a încheiat cu depunerea sicriului în Sala Tronului, unde Vajiralongkorn va conduce ceremonia de spălare a defunctului, prima dintr-o lungă serie de ritualuri funerare care se vor încheia cu incinerarea monarhului, la o dată care nu a fost stabilită deocamdată. Transportarea sicriului este cel mai important act al primei zile de doliu oficial decretat de Thailanda la moartea lui Bhumibol.

Citeşte şi: Cel mai longeviv și mai bogat rege din lume a murit

Drapelele vor fi arborate în bernă pe toate clădirile oficiale timp de o lună, conform dispoziţiilor formulate de prim-ministrul thailandez Prayut Chan-ocha, care le-a cerut tuturor funcţionarilor să se îmbrace în negru pe întreaga perioadă a doliului, care va dura un an.

Citeşte şi: ATAC cu rachete în Antalya - FOTO/VIDEO

Şeful Consiliului Privat Regal, Prem Tinsulanonda, a devenit regent după ce moştenitorul tronului a cerut joi un răgaz pentru a deplânge moartea tatălui său înainte de a fi proclamat succesor şi de a urca pe tron, a anunţat vicepreşedintele parlamentului, Pirasak Pochit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.