Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama, omagiu adus regelui thailandez: 'A fost un prieten apropiat al Statelor Unite'

Preşedintele american Barack Obama i-a adus un omagiu regelui thailandez Bhumibol Adulyadej, decedat joi la vârsta de 88 de ani şi după o domnie de 70 de ani, spunând despre suveranul dispărut că a fost ''un prieten apropiat al Statelor Unite'', relatează agenţia France Presse, potrivit agerpres.

Citeşte şi: ATAC cu rachete în Antalya - FOTO/VIDEO

Într-un comunicat al Casei Albe, Obama afirmă că regele Bhumibol Aduyadej, care era apărat de o lege privind reprimarea crimelor de lezmajestate, lege dintre cele mai severe din lume, era ''un partener stimat de către mulţi preşedinţi americani'' şi ''un susţinător neobosit al dezvoltării ţării sale''.

Obama, care a fost în 2013 în Thailanda, unde s-a întâlnit cu monarhul, îşi aminteşte de eleganţa lui şi de căldura cu care regele l-a întâmpinat, precum şi de profunda lui afecţiune şi compasiune pentru poporul thailandez.

Citeşte şi: Accident de autocar în Coreea de Sud. 10 pasageri au murit

Bhumibol, care a urcat pe Tron pe 9 iunie 1946, la vârsta de 18 ani, a sărbătorit la începutul lui iunie 70 de ani de domnie, devenind cel mai longeviv monarh în exerciţiu din lume.

SUA şi Thailanda sunt legate între ele într-un mod excepţional printr-un tratat de alianţă militară, moştenire a Războiului Rece şi a Războiului din Vietnam.

Toate televiziunile din Thailanda au un program unic şi emit ALB-NEGRU

Dar relaţiile dintre cei doi aliaţi s-au răcit net de la lovitura de stat militară din Thailanda din mai 2014. Washingtonul a cerut, fără succes, revenirea la democraţie şi, de atunci, s-a orientat către alte puteri din Asia de Sud-Est, precum Vietnamul sau Malaezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.