Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SIF Banat-Crişana a afişat pierderi de 46,09 milioane de lei după primul semestru al acestui an

SIF Banat-Crisana
SIF Banat-Crisana

SIF Banat-Crişana a afişat pierderi de 46,09 milioane de lei după primul semestru al acestui an, faţă de un profit net de 107,45 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor transmise luni Bursei de Valori Bucureşti, relatează agerpres.

Valoarea totală a activelor administrate de SIF Banat-Crişana la 30 iunie 2020 a fost de 3,525 miliarde de lei, cu 40,66% peste valoarea înregistrată la finalul anului 2019. Valoarea activului net (VAN) al SIF1 a fost de 3,522 miliarde de lei la sfârşitul primului semestru din acest an, depăşind cu 29,25% valoarea de 2,725 miliarde de lei înregistrată la finalul anului 2019. Valoarea activului net pe acţiune (VUAN) a fost la finalul S1 2020 de 6,8458 lei, faţă de o valoare de 5,2959 lei la 31 decembrie 2019.

"Scăderea accentuată a VAN în lunile martie şi aprilie a fost cauzată de scăderilor puternice ale cotaţiilor bursiere ale titlurilor listate din portofoliu, ca urmare a efectului nefavorabil pe care criza generată de pandemia COVID 19 l-a avut asupra pieţelor de capital. La nivelul bursei locale, indicele BET a scăzut cu aproximativ 30% în luna martie faţă de februarie, urmând evoluţiile principalilor indici internaţionali. BVB a avut o revenire consistentă în următoarele luni, conducând la aprecierea valorii participaţiilor listate din portofoliu. Însă, creşterea semnificativă a VAN în lunile mai şi iunie (cu 51% faţă de valoarea din aprilie 2020), a fost determinată în principal de creşterea substanţială a valorii pachetului de acţiuni deţinut la SIF Imobiliare PLC, emitent listat la BVB pe piaţa AeRO (simbol SIFI), dar cu o lichiditate extrem de scăzută", se arată în raportul SIF Banat-Crişana.

Valoarea portofoliului de acţiuni (la societăţi listate şi nelistate) reprezenta 83,28% din totalul activelor administrate de SIF Banat-Crişana, cifrându-se la 2,936 miliarde de lei. Valoarea deţinerilor în 46 de emitenţi listaţi se cifra la 2,747 miliarde de lei.

Din punct de vedere al expunerii geografice, valoarea portofoliului de acţiuni din România se cifra la 1,502 miliarde de lei, faţă de 1,719 miliarde de lei în 2019. Valoarea deţinerilor pe pieţele externe era de 1,433 miliarde de lei.

La finalul semestrului 1 2020, SIF Banat-Crişana deţinea participaţii majoritare (peste 50% din capitalul social al emitentului) în 13 companii, cu o valoare însumată de 1,647 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.