DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

SIF Moldova alocă o sumă record pentru sponsorizări

O alocare record, în valoare de 1,3 milioane de lei, reprezentând 3/1000 din cifra de afaceri pe acest an, a facut marti Societatea de Investitii Financiare (SIF) Moldova pentru sponsorizari în domenii sociale si culturale.

'Firma noastra de investitii financiare are în obiectivele sale sustinerea performantei, precum si responsabilitatea sociala. Ca urmare a rezultatelor înregistrate în acest an, corelat si cu reglementarile legislative în vigoare, reusim sa sponsorizam 27 de proiecte din domeniile învatamântului, medicinei, stiintei, spiritualitate, minoritati, cultura, mediu, aparitia de lucrari de specialitate vizând profilul nostru de activitate financiar si economie aplicata', a declarat pentru Agerpres presedintele-director general al SIF Moldova, Costel Ceocea.
Printre beneficiarii sumelor alocate de SIF Moldova se afla: patru studenti si doua cadre didactice de la Universitatea 'Vasile Alecsandri' din Bacau, care au primit burse anuale de excelenta, programul EMBA Hull University din Cluj Napoca; Societatea Academica de Management Bucuresti pentru editarea tratatului de specialitate 'Contributii la conturarea modelului românesc de management', prin editura 'Expert'; Spitalul Judetean Bacau în scopul finantarii achizitionarii de aparatura medicala destinata sectiei de oncologie; Centrul medical 'Naturalia' - cumpararea de instrumentar de cercetare, Directia Silvica Bacau - fonduri pentru sprijinirea de împaduriri; Asociatia 'Ovidiu Rom', pentru un program dedicat minoritatii rome.
De asemenea, au mai fost alocate diverse sume de bani drept sponsorizari pentru sustinerea unor actiuni Revistei 'Plumb', Centrului de Cultura si Arte 'George Apostu', ambele din Bacau, iar în domeniul social a fost sprijinita Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau în derularea unui proiect destinat proiectiei copiilor si persoanelor în vârsta din zona saraca a judetului.
Au primit sponsorizari din partea SIF Moldova si Fundatia Comunitara Bacau, ce gestioneaza Fondul 'Ferdinand' al absolventilor Colegiului National 'Ferdinand', Manastirea Caraclau, asociatiile 'Daruieste viata', 'Sara Stefani', Fundatia 'Îmi pasa' si Clubul sportiv 'Winners'.
Societatea de Investitii Financiare Moldova, firma ce are sediul central în municipiul Bacau, a avut în acest an un randament al actiunii la bursa de 11,43 la suta. Ca urmare, se situeaza, în prezent, pe locul al 26-lea la cotatiile pe piata, dar pe primul loc între cele cinci SIF-uri din România.
Valoarea activelor nete a înregistrat o crestere în primele 11 luni ale anului de 11 la suta comparat cu intervalul de timp similar din 2013, iar profitul net a depasit 230 de milioane de lei.
SIF Moldova a împlinit în aceasta luna 22 de ani de activitate pe piata de capital din România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.